High School DxD se vrátí na televizní obrazovky

Amazon.co.jp  ハイスクールD×D (18) 聖誕祭のファニーエンジェル (富士見ファンタジア文庫)  石踏 一榮, みやま 零 - MAINNení tomu ještě ani rok, co skončila druhá řada anime High School DxD, a na oficiálních stránkách původní novely se nyní objevilo, že započaly práce na třetí sérii. Vydavatel Fudžimi Šobo se však zatím nenechal slyšet, na kterou sezónu je tato nová série připravována. Stejně tak nebyl oznámen ani produkční tým. Vzhledem k tomu, že prodleva mezi druhou a třetí řadou nebyla zase tak dlouhá a nejdůležitější pozice zůstaly obsazeny vždy stejnými lidmi, je pravděpodobné, že k velkým změnám nedojde ani u tohoto projektu.

Režisérem předchozích sérií byl Janagisawa Tecuja, pro něhož je High School DxD asi jeho nejúspěšnějším projektem. Scénář sepisoval Jošioka Takao, který dříve pracoval například na Zero no Cukaima či Elfen Lied. Návrh postav a režii animace měl na starosti Gotó Džundži, který podobnou pozici zastával například u School Days a čtvrté řady Ikkitósen. Vše vznikalo pod taktovkou animačního studia TNK.

Infobox
High School DxD je původně série novel autora Išibumiho Ičieie a ilustrátora Mijama-zera, kterou publikuje nakladatelství Fudžimi Šobo. Svou pouť odstartovala v časopise Dragon Magazine v září roku 2008 a první novela se dostala do japonských obchodů v témže měsíci. Do dnešního dne stačila vydat celkem 17 knížek a 18. se na pultech obchodů objeví 20. června.

zdroje:   ANN,  Otaku Tale