Cesare vstupuje do Říma

Morning_2014_28Nejnovější číslo týdeníku Morning (Billy Bat, Giant Killing, Vagabond), jejž publikuje nakladatelství Kódanša, své čtenáře oblažilo návratem jedné z méně pravidelných sérií. Konkrétně se jedná o historické drama Cesare ~Hakai no Sózóša~ (v překladu „Cesare ~Strůjce zkázy~“) autora Hary Motoakiho a kreslířky Sórjo Fujumi. Nová kapitola, která vyšla rok a devět měsíců po předchozí, si pro sebe zabrala obálku magazínu (viz obrázek novinky) a též dostala barevnou dvojstranu (pod novinkou), jež vyobrazuje Lukrécii, sestru Cesareho Borgii z obálky. Následující díl se již nyní plánuje na příští měsíc. Dalším brzkým navrátilcem ve stejném časopise by měl být Vagabond („Tulák“) kreslíře Inóe Takehika, jehož nová kapitola se očekává někdy během června a července.

Manga vycházející od roku 2005 se věnuje životu Cesareho Borgii, jak napovídá její název. Hlavní role však náleží naivnímu mladíkovi Angelovi z Canossy, jenž čerstvě nastupuje na universitu v Pise, kde narazí právě na Cesareho. Nyní je na Angelovi, zdali si zachová počestnost, nebo se nechá vtáhnout do špinavých politických intrik renesanční Itálie.

Aktualizace (14.6.2014): Inóe Takehiko je zaneprázdněn pracemi na svých dalších projektech, pročež návrat Vagabonda odsunul na „letošní podzim“.

712827acba949359ed8f518d5a5acf8d19f16e7b

zdroje:   MoAE,  Natalie