Versailleská růže opět vykvete

margaret_12Nové číslo dívčího manga čtrnáctideníku Margaret, který publikuje nakladatelství Šúeiša, oznámilo hned několik novinek týkajících se série Versailles no Bara („Versailleská růže“) autorky Ikedy Rijoko. První informace se týkala vydání nového (jedenáctého) svazku, který vyjde více než čtyřicet let po svazku předchozím. Nová kniha však nebude přímým pokračováním příběhu věnujícího se Velké francouzské revoluci, nýbrž sbírkou drobných vedlejších epizodek aktuálně vycházejících v již zmíněném čtrnáctideníku. Nová publikace se má na pultech knihkupectví objevit letos 25. srpna. Obálka aktuálního čísla Margaret byla též věnována Versailles no Bara a kdo si jej koupil, mohl se těšit z několika líbivých pohlednic, jež byly k časopisu přiloženy (viz galerie pod článkem).

Další oznámení se týkalo chystaného krabicového vydání animované adaptace zmíněné mangy na blu-ray discích. Celý set o čtyřiceti epizodách má vyjít 24. září za cenu 32 000 tisíc jenů (v přepočtu 6 320 Kč). Například Amazon však již tradičně nabízí zboží v předprodeji se slevou. Kromě epizod samotných by krabice měla obsahovat disk s čistou úvodní sekvencí bez titulků, kompletní podkladní náčrtky k první epizodě, brožuru a alternativní přebal pro celý set.

Stále ještě v asociaci se sérií Versailles no Bara se v čísle objevil článek poukazující na aktuálně vycházející mangu Innocent (v překladu „Nevinný“) kreslíře Sakamota Šiničiho, který svůj nejnovější příběh založil na knize spisovatele Adačiho Masakacua zvané „Popravčí Sanson aneb Ten, jenž sťal hlavu králi Ludvíku XVI.“ Prozatím čtyřsvazková manga (jakožto i její knižní předloha) sleduje, co předcházelo Velké francouzské revoluci i posléze ji samotnou, ovšem z pohledu Charlese-Henriho Sansona, předního francouzského popravčího z vůle Boží.

zdroje:   Natalie,  Natalie