Persona 4 ve zlatém kabátě

persona4_golden_animePár týdnů zpátky slíbil japonský herní vydavatel Atlus významné oznámení týkající se série Persona. A minulý týden se fanoušci dočkali – v pátek ráno bylo ve streamu na NicoNico oznámeno anime Persona 4 Golden Animation. Jedná se o adaptaci hry pro PlayStation Vita z roku 2011. Ta je vylepšenou verzí původní hry pro PS2, přičemž její nejvýraznější novinkou je nová postava Marie. A tím samým se bude odlišovat i Golden verze anime od toho původního z roku 2012. Této adaptace se dočkáme překvapivě brzy, a to již v červenci.

Hlavním protagonistou příběhu je středoškolák Jú, který se právě přistěhoval do města Inaba. S jeho příjezdem však ve městě začne řádit sériový vrah a Jú se svými přáteli se rozhodne, že těmto vraždám přijde na kloub. Všechny indicie pak vedou do virtuálního světa, kde může vyvolat svoji personu.

V produkčním týmu se fanoušci Persony setkají se známými jmény. Režisérem je Kiši Seidži, který pracoval i na původní verzi Persony 4. Scénář píše Kumagai Džun, který se rovněž podílel na původní sérii nebo třeba na filmové sérii Persona 3. Podobně je na tom i návrhář postav Šindó Jú, kterého můžeme kromě Persony znát například z anime Kurenai. Animaci si vzalo na starost studio A-1 Pictures, jež animovalo i sérii Persona: Trinity Soul. A podobné je to i s namluvením postav. O to se postarají staří známí seijú, které můžeme znát jak ze hry, tak i z předešlého anime. A namluvení nové postavy Marie se ujala Hanazawa Kana, která ji propůjčila hlas i v původní hře pro PS Vita.

https://www.youtube.com/watch?v=KfNUVJf3l1o

zdroje:   Crunchyroll,  ANN