Nendoroid letadlové lodi Kaga

kcknRozrůstající se rodina nendoroidích figurek podle Kantai Collection se dočkala dalšího přírůstku. K již dříve představené Akagi se nově přidává její nerozlučná parťačka Kaga.

Kaga byla druhou velkou letadlovou lodí japonského císařského námořnictva. Navržena byla původně jako bitevník, na letadlovou loď byla stejně jako Akagi přestavěna. S Akagi se účastnila například náletu na Pearl Harbor či port Darwin i invaze na Jávu. V bitvě u Midway byla poškozena do takové míry, že bylo rozhodnuto o jejím potopení vlastním torpédoborcem. O den později potkal stejný osud také Akagi.

I Kaga je v KanColle zpodobněna jako kjúdó lučištnice. Oproti Akagi dává přednost tmavě modré barvě, černým nadkolenkám, vlasům staženým do ohonu na stranu a výrazně se od ní liší i svojí kúdere povahou. Přesto je pojí velice silné pouto, čehož tento Nendoroid beze zbytku využívá. Zatímco nendoroidí Akagi nadělá spoustu parády sama o sobě, u Kagy to platí pouze pro její výchozí vzhled s lukem a letadly. Veškeré další příslušenství totiž více či méně počítá právě s přítomností Akagi. Řeč je zejména o kotacu, které je zpracováno pro dvě figurky, což potvrzuje i modrý a červený sedací polštář. Kaga je jako správná letadlová loď také pořádný jedlík, pročež má stejně jako Akagi vlastní várnici s rýží a na zmíněném stole navíc mísu s mandarinkami a misku s nikudžaga (dušené maso a brambory), které Kaga ve hře zmiňuje vždy v 19:00.

Předobjednávky na nendoroidí Kagu budou otevřeny 15. května, přičemž počítat lze s oficiální cenou opět kolem 4 000 jenů (780 korun).

zdroj:   Kahotan's Blog