Exkluzivní figurka ďábelské Homu od Aniplexu

dhfPo nějaké době tu znovu máme figurku, kterou byste kvůli její exkluzivitě hledali v našich týdenních přehledech marně. Tentokrát se jedná o Akemi Homuru, jak ji můžeme znát z třetího filmu Madoka Magica.

Figurka nese výstižný název Akuma (Ďábel/Démon) Homura a vychází z této ilustrace, jež byla poprvé použita na Comiketu 85. Vlastníkem i tvůrcem figurky je známá produkční společnost Aniplex, které při výrobě asistovala jinak prakticky neznámá manufaktura Stronger. Nutno uznat, že výsledek jejich snažení opravdu stojí za to a svoji ilustrovanou předlohu nechává daleko za sebou. Oficiální text výrobce upozorňuje zejména na Homuřinu detailně zpracovanou sukni, která zároveň slouží jako jediné spojení mezi figurkou a jejím podstavcem. Podobnost s někdejší Ultimátní Madokou od Good Smile Company jistě není náhodná a obě figurky spolu budou hezky ladit.

Cena Akuma Homury činí rovných 15 000 jenů, tedy bezmála 3 000 korun českých. Potřeba je u ní počítat také s vyšší cenou poštovného. Figurka je sice v klasickém měřítku 1:8, nicméně již zmiňovaná sukně ji nemálo přidává na výšce, což se samozřejmě odrazí i na velikosti její krabice. Předobjednávky na ďábelskou Homu budou otevřeny do 27. července, nicméně už teď je pro našince jen stěží sehnatelná. Z licenčních důvodů je totiž figurka oficiálními distribučními kanály (Aniplex+ a RightStuf) dostupná pouze pro Japonsko, USA, Kanadu, Střední Ameriku, Jižní Ameriku, Austrálii, Nový Zéland, Velkou Británii a Irsko. Z nabídky většiny známějších eshopů byla velice rychle rozebrána, nicméně čas od času jsou předobjednávky na ni znovu otevřeny. Vydání se figurka dočká v prosinci.

zdroje:   Neko Magic,  MFC