Barakamon se dočká anime adaptace

Barakamon 001Studio Kinema Citrus, které na sebe za svou nepříliš dlouhou dobu existence upozornilo seriály Tokyo Magnitude 8.0 (ve spolupráci se studiem BONES), adaptací čtyřpanelovky Jujušiki nebo třeba právě vycházejícím Black Bullet, připravuje anime adaptaci mangy Barakamon od Jošino Sacuki na letošní letní sezónu. Tato manga vychází od roku 2009 na webu Gangan Online a zatím jí bylo vydáno osm svazků.

Režie se ujme Tačibana Masaki, jenž roli hlavního režiséra zastával jen u anime Tokyo Magnitude 8.0. O scénář se postará Pierre Sugiura, který má zkušenost pouze z druhé série pětiminutovky Oširi Kadžiri Muši a také dvou epizod Jujušiki. Návrh postav vytvoří Madžiro, která na této pozici působila jen u OVA Nagareboši Lens, jinak pracovala převážně jako animátorka. V kontrastu s tímto nezkušeným týmem je pak obsazení pozice skladatele hudebního doprovodu. O ten se totiž postará slavný Kawai Kendži, s jehož prací jste se mohli setkat třeba u sérií Ghost in the Shell, Higuraši nebo Fate/Stay Night.

Zajímavostí této chystané adaptace také je, že všechny děti (Naru, Hina, Kenta) namluví dětští herci, pro které budou tyto role debutem v anime.

EDIT: Příběh sleduje osobu Handy Seišúa (Ono Daisuke), úspěšného kaligrafa z Tokia, který je už ve svém mladém věku skutečnou hvězdou svého oboru. Ten se jednou i přes vítězství v soutěži dočká kritiky od kurátora tamní galerie, který jeho práci označí za mdlou, což ovšem tento sebevědomý umělec nedokáže přijmout a kurátora v návalu zlosti udeří. Po této události se rozhodne na nějaký čas zmizet, aby si trochu pročistil hlavu, a vydá se do malé vesničky na ostrově Goto (z tohoto místa pochází i sama autorka mangy), kde se střetne se zcela odlišnou mentalitou a způsobem života tamního obyvatelstva. Pod vlivem své nově nabyté společnosti, z níž nejvíce vyčnívá malá, leč hyperaktivní, Naru (Hara Suzuko), se Seišú začne postupně měnit.

http://www.dailymotion.com/video/x1its2d_barakamon-pv-1_shortfilms&fs=1&feature=oembed&wmode=opaque
http://www.dailymotion.com/video/x1tv1da_barakamon-pv2_creation&fs=1&feature=oembed&wmode=opaque

zdroj:   ANN