Výběr z jarní Mijazawa Model Exhibition 2014

mme14sV úterý 8. dubna se v tokijské Asakuse opět konala figurková výstava Mijazawa Model Exhibition. Co do počtu vystavených exponátů se sice jedná o poměrně velkou akci, nicméně obyčejný smrtelník se na ni nedostane. Na tuto výstavu mají přístup pouze figurkoví výrobci, novináři a obchodníci.

V únoru bylo na Wonder Festivalu (o kterém jsme tentokráte nepsali) k vidění velké množství nenabarvených konceptů figurek vycházejících z webové hry Kantai Collection. Některé z nich od té doby již nabraly finální podobu a u některých dokonce už byly otevřeny předobjednávky. Jedná se například o dvě velice podobné Kongó v poškozené verzi od společností Max Factory a Movic. Také poškozená ponorka I-58 od Max Factory se dočkala barev a stejně tak i poškozená Šimakaze v podání QuesQ. Řady KanColle Nendoroidů brzy rozšíří letadlová loď Kaga a lehký křižník Kitakami.

Nabarvení se dočkala rovněž Košimizu Sačiko z mobilní hry iDOLM@STER Cinderella Girls ve svojí samozvané roztomilé verzi od Phat Company. Totéž platí pro další idol, Honoku z Love Live!, ve zpracování od Good Smile Company. Velkého zájmu se v poslední době dostává kypré kamarádce Super Soniko, Super Pochako. Přestože se jedná o teprve nedávno představenou postavu, figurkových zpracování této baculky je ohlášeno hned několik, přičemž „pivní verzi“ výrobce A+ si lze již předobjednat. Stále jen na papíře (s předpokládaným vydáním v červenci) zatím zůstává figurka kočičí Kirino v plavkách od Griffonu lákající především na své měřítko 1:2,5 (66 cm).

zdroj:   アキバHOBBY