Upoutávka na další anime sponzorované přes Kickstarter

サンタカンパニー11_3Na oficiálním YouTube účtu společnosti Itosy Kendžiho pojmenovaném příhodně Kendži Studio se objevila nová upoutávka na projekt připravovaný pro letošní Vánoce, jenž dostal název Santa Company. Zhlédnout můžete tři minuty dlouhou animovanou sekvenci, která, byť ještě nemá namluvené postavy, byla alespoň opatřena anglickými titulky. Samotné Santa Company rozhodně není průkopníkem financování anime projektů přes platformu Kickstarter, kde lidé svými příspěvky přímo podporují rozpočty nejrůznějších nápadů a návrhů. Vzpomenout se dá například na pokračování anime Little Witch Academia, které si na sebe dokázalo vybrat opravdu slušný balík peněz. Projekt Santa Company si sice na sebe vydělal desetinu toho, co Little Witch Academia 2, ale i tak to činí hezkých 70 000 dolarů (1,4 milionů korun).

Itoso Kendži na projektu samozřejmě nepracuje sám, na pomoc si vzal například scénáristu Fukušimu Naohira, který se účastnil tvorby scénáře pro anime Higaši no Eden. S režií mu pomáhá Kamakura Jumi, která pracovala jako režisérka spousty epizod Inazuma Eleven. Na návrhu postav pak spolupracovali Hidari a Harada Hiroki, kteří se na podobných pozicích setkali u anime Sasami-san Ganbaranai.

Jak to tak u vánočních příběhů bývá, hlavní hrdinka Noel (Fudžimura Ajumi) nemá Vánoce příliš v lásce. Před třemi lety se jí rozvedli rodiče a její otec je neustále vytížen prací, takže doma nebývá ani na Štědrý den a ona ho tak často tráví sama, jelikož na ni nemají čas ani její kamarádi. Když se však tentokrát chystá vrátit do opuštěného bytu, výtah v jejím bytovém komplexu ji vyhodí až u Santy. Ten se rozhodl, že se dá na podnikání, a založil společnost s názvem Santa Company, kde zaměstnává i kupu dětí ve věku Noel. Ta si tak na Vánoce udělá nové přátele a vydá se do světa tajně rozdávat dárky. V hlavních rolích dále uslyšíte čtveřici: Kadži Júki, Tomacu Haruka, Fudžimura Ajumi a Kugimija Rie.

https://www.youtube.com/watch?v=uKkmLyuAr4U

zdroje:   ANN,  AniDB