Také Kiniro Mosaic dostane druhou řadu

Kujou KarenMinulý měsíc se na oficiálních stránkách anime Kiniro Mosaic objevila zpráva, že pokračování anime adaptace této 4-koma mangy dostalo zelenou. Nyní jsme se prostřednictvím červnového vydání měsíčníku Manga Time Kirara Max dozvěděli, že slíbené pokračování bude druhá řada televizní série. Kdy se jí ale dočkáme, zatím známo není.

Manga Kiniro Mosaic od mangaky Hary Jui vychází v magazínu Manga Time Kirara Max již od června 2010. Celkem vyšly již čtyři svazky, poslední byl vydán loni v září. První řada anime adaptace se dostala na televizní obrazovky v letní sezóně 2013. Hlavními postavami je pětice středoškolaček, z nichž jedna je Angličanka jménem Alice a jedna napůl Angličanka, napůl Japonka, která vyrůstala v Anglii. Šinobu, vzhledem připomínající japonské tradiční figurky kokeši, se jako malá při pobytu v Anglii seznámila s Alice a zamilovala se do všeho, co působí západně. Alice se zase začala zajímat o japonskou kulturu a po několika letech se opět setkala s Šinobu, když se přestěhovala do Japonska. Zároveň nastoupila na stejnou školu jako ona a začala u ní i bydlet.

4. května navíc v tokijské hale Zepp Tokyo proběhne event s názvem Haró*Konničiwa, na kterém se představí seijú hlavních postav, které jakožto skupina Rhodanthe* také nazpívaly opening a ending k první řadě, a lze očekávat, že u druhé řady tomu bude stejně.

EDIT (19. 8. 2014): Druhá řada bude mít stejný štáb i stejné obsazení jako řada první. Navíc vyšla první upoutávka:

zdroj:   Hachima Kikou