IA/VT -Colorful- aneb konkurence pro Project DIVA

iavtcVocaloidka IA sice není tak známá jako Hacune Miku & spol., přesto se po pouhých dvou letech své existence těší nemalé popularitě i dostatku songů. Není tomu dlouho, co se objevila v kolabo akci s oblíbenou rytmickou iOS hrou Groove Coaster a již brzy se IA objeví v další rytmické hře, v IA/VT -Colorful-. Ta bude ovšem zasvěcena pouze jí.

Titul IA/VT -Colorful- vyjde 31. července pro PlayStation Vita. O jeho vývoj se stará japonská společnost MarvelousAQL, která má v herním/anime průmyslu velice dobré jméno. Jak se můžete přesvědčit v promo videu pod článkem, hra se značně inspirovala v úspěšných vocaloidích sériích od Segy. Z Project DIVA (PSP/PSV/PS3) si vzala styl na pozadí přehrávaných videí a z Project Mirai (Nintendo 3DS) přebrala herní mechaniku. Princip tak stále spočívá v mačkání těch správných PS tlačítek v co možná nejpřesnějším rytmu. Slovíčko Colorful není v názvu hry náhodou. Zvláštností IA/VT je totiž měnění barev herního pozadí na základě aktuálních hráčových výkonů. K dipozici bude ůctyhodných 60 songů s doprovodnými PV a hned několik herních režimů.

IA/VT -Colorful- je od pondělka možné si předobjednat. V souvislosti s tím by byla chyba nezmínit limitovanou Crystal BOX edici, která vedle hry ve sběratelském boxu obsahuje ještě pouzdro na Vitu, dva dekorativní skiny, samolepky, čistící hadřík, poutko, přívěšek a pouzdro na herní nosiče. To vše za cenu 8 460 jenů (1 640 korun). Běžná edice obsahující pouze hru je o poznání levnější. Z AmiAmi ji lze pořídit za 4 400 jenů (850 korun).

EDIT: Jak jste možná zaregistrovali, vydání IA/VT -Colorful- bylo několikrát odloženo, přičemž datem snad finálním by měl být letošní 25. červenec. Níže si můžete pustit zatím nejnovější trailer, jenž rekapituluje vše, co tato rytmická hra nabídne.