Film na motivy mangy Kuragehime

KuragehimeMagazín Cukuru, který se zabývá japonskými médii, dnes vyšel s informací, že se manga Kuragehime dočká filmové adaptace. Na stránkách dále nebylo specifikováno, zdali se bude jednat o animovaný, či hraný počin. Pokud ale vezmeme v potaz, kde se toto oznámení prvně objevilo, pravděpodobnější variantou se zatím jeví hraná adaptace. Úspěšný rok tato manga autorky Higašimura Akiko zažila v roce 2010, kdy začala vycházet její jedenáctidílná adaptace od studia Brain’s Base ve známém programovém bloku noitaminA. Dále byla ve stejném roce nominována pro cenu Manga Taišó a také se dočkala prvního místa v kategorii „Nejlepší šódžo“ při udělování cen nakladatelství Kodanša. Její v pořadí již třináctý svazek vyšel vloni v prosinci.

Příběh anime se zaměřil na dívku Kurašitu Cukimi, která se přestěhovala do Tokia, aby se mohla dát na dráhu ilustrátorky. Vybrala si však byt ve zvláštním komplexu nesoucím název Amamizukan, jehož obyvatelky jsou převážně jen fudžoši. Mimo jiné mají také pravidlo, že si žádná z nájemnic nemůže do komplexu přitáhnout pánskou návštěvu. Cukimi si jednoho dne na byt pozve slušivě vypadající dívku, jen aby později zjistila, že není tím, za koho se vydává.

EDIT: K 17. dubnu bylo na oficiálních stránkách filmu upřesněno, že se bude jednat o hranou adaptaci, která se své premiéry dočká letos v prosinci.