Doména .moe hledá maskota

moeLoni v červnu zažádala japonská společnost Interlink o schválení nové domény nejvyššího řádu s koncovkou „.moe“. Žádosti bylo ze strany ICANN nakonec vyhověno a od 1. dubna tohoto roku existuje na této doméně vůbec první stránka – nic.moe.

Tento web obsahuje všechny potřebné informace o doméně .moe. Mimo jiné zde stojí i to, že od 1. července si bude moci doménu s touto koncovkou zaregistrovat úplně každý. Její cena však zatím nebyla určena. Lze očekávat, že tuto koncovku začnou využívat jak společnosti z otaku průmyslu, tak i zapálení otaku, kteří budou chtít mít svoji vlastní moe doménu a e-mailovou adresu.

Za účelem zvýšení povědomí o .moe připravila společnost Interlink soutěž o vytvoření oficálního maskota této domény. Návrhy maskota lze zasílat na moelogo@interlink.ad.jp, nicméně soutěž je určena pouze pro území Japonska. Její uzávěrka je 6. května a 13. května bude vyhlášen vítězný návrh. Jeho šťastný autor si přijde na 2 milióny jenů, což je v přepočtu necelých 400 tisíc korun.

zdroje:   ANN,  Crunchyroll