Trojrozměrný Doraemon

doraemonZápad má svého kšandového myšáka Mickeyho, východ má svého robotického kocoura Doraemona. A stejně tak jako se stalo u Mickeyho, nyní i Doraemona čeká přechod do třetího rozměru. A to rovnou ve formě nového filmu s názvem Stand by Me Doraemon.

Doraemonovy kořeny sahají až do roku 1969, kdy vyšla první kapitola mangy od mangaky Fudžiko Fudžia. Následovalo několik televizních seriálů a filmů, které pokračují dodnes.

Příběh pojednává o Doraemonovi, kočičím robotovi z budoucnosti, který byl vyslán jistým chlapcem zpět do minulosti, aby ovlivnil jeho prapraděda Nobita ještě v dětství. Nobitův nešťastný život a velké životní chyby totiž dovedou jeho budoucí příbuzné do chudoby. Nobita a další děti tak prožívají úžasná dobrodružství s Doraemonem a jeho čtyřdimenzionální kapsou, ze které Doraemon vytahuje různá futuristická zařízení.

Nový film prodělá přechod z klasické 2D animace do 3D a má se jednat o „Doraemonovo první a poslední dobrodružství“. Film bude adaptací první kapitoly mangy s názvem Mirai no Kuni Kara Harubaru to (Cesta ze země budoucnosti) a dalších dvou populárních kapitol Sajonara, Doraemon (Sbohem, Doraemone) a Nobita no Kekkonzenja (Nobitova předsvatební noc). Režíruje Jamazaki Takaši a animaci má na starost Jagi Rjúiči.

Na oficiálních stránkách filmu byl v sobotu zveřejněn nový teaser. Premiéra je naplánovaná na 8. srpna 2014.

 

zdroje:   ANN,  Crunchyroll