Terra ForMars se probíjí do televize

Terra_ForMarsPropagační plakát k osmému svazku mangy Terra ForMars, který oficiálně vyjde 19. února, uveřejněný na stránkách nakladatelství Šúeiša potvrdil zvěsti o chystané animované adaptaci této série. Dočkat bychom se měli rovnou dvou projektů, přičemž první je určen pro televizní seriálové vysílání a druhý bude produkován přímo pro pevná média. Plakátu předcházela informace o brzkém oznámení, jež se mělo týkat právě Terra ForMars a zaregistrování terraformars.tv domény. Další informace budou postupně zveřejňovány v týdeníku Young Jump (Innocent, Kingdom), kde manga aktuálně vychází.

Výtvor autora Sagusy Júa a kreslíře Tačibany Keničiho se poprvé objevil v lednu roku 2011 na stránkách Miracle Jump, kde vyšlo prvních šest kapitol. Během této doby byl v týdeníku Young Jump publikován třicetistránkový kraťas rozšiřující původní příběh. Série se poté v polovině roku 2012 definitivně přesunula do magazínu Young Jump. Manga začíná v roce 2577 a sleduje expedici šestice odvážných na Mars, jehož prostředí bylo za užití mechů a švábů po staletí uzpůsobováno pro lidský život. Nikdo však nečekal, že švábi projdou extrémně uspíšenou biologickou evolucí a budou tak lidem více než rovnými soupeři. Vědci na Zemi již ovšem připravují druhou expedici, jejíž členové by měli teoreticky být schopni švábí hrozbě čelit.

Aktualizace (2. března 2014): Bylo potvrzeno, že OVA zpracuje první svazek, jež se věnuje druhé expedici na Mars nazvané BUGS 2 a televizní série se zaměří výhradně na třetí expedici nazvanou Annex I.