Ohlášeno pokračování anime Juru Juri

Yuru_Yuri_new_anime_project9. února se v tokijském kinosále Šindžuku Wald 9 uskutečnilo veřejné promítání live eventu anime Juru Juri s titulem Nacu da! Macuri da!!! Zenin Šúgó └(б∇б)┘ Gorakubu☆Naču Macuri, jež se konalo 21. července minulého roku v tokijské hale Nakano Sun Plaza. Na akci se představila i čtveřice seijú hlavních postav, Mikami Šiori, Ócubo Juka, Cuda Minami a Ókubo Rumi. Po zhruba dvouhodinovém záznamu loňského koncertu bylo oznámeno, že pokračování anime dostalo zelenou. Nebylo ale řečeno, jestli se bude jednat o třetí řadu televizní série, nebo se Juru Juri poprvé objeví v nějakém jiném formátu.

První řada Juru Juri, anime o životě dívek z Klubu zábavy na nižší střední škole Nanamori a jejich kamarádkách ze studentské rady, se objevila na televizních obrazovkách v létě 2011. Druhá řada následovala přesně o rok později. Manga předloha od autorky Namori vychází pravidelně v časopise Comic Juri Hime od roku 2008 a 5. února vyšel již její 11. svazek. Minulý rok začala Namori vydávat také spin-off mangu s názvem Ómuro-ke, ve které je hlavní postavou Ómuro Sakurako ze studentské rady a její dvě sestry Nadešiko a Hanako.

UPDATE: Bude se jednat o OVA s titulem Juru Juri Načujačumi a vyjít by měl někdy v tomto roce. Animaci tentokrát nebude dělat studio Dóga Kóbó, ale studio TYO Animations. Režii povede Hata Hirojuki (Saikin, Imóto no Jósu ga Čotto Okašii n da ga) a scénář napíše Jokote Mičiko (Šinrjaku! Ika Musume, Džoširaku).

zdroj:   Yaraon