Niku tablet

ksatPo Hatsune Miku se vlastního tabletu s operačním systémem Android dočká také vnadná hrdinka série Boku wa Tomodači ga Sukunai, Kašiwazaki Sena přezdívaná Niku (Maso). Překvapivě se o něj postaral japonský internetový provider Hi-Ho, pro kterého je to šikovně cílená reklama.

Toto zařízení vycházející z druhé série anime se jmenuje はがないタブ☆星奈モデル feat.Live2D (Haganai Tab☆Sena model feat. Live2D) a jedná se vlastně o lehce upravený ASUS MeMO Pad HD7. Tento tablet se sedmipalcovým IPS displejem (rozlišení 1280 x 800) jede na Androidu již nepříliš aktuální verze 4.2.2 (Jelly Bean), o jehož chod se stará čtyřjádrový procesor Cortex-A7 o taktu 1.2 GHz a 1 GB RAM operační paměti. ASUS MeMO Pad HD7 existuje ve dvou verzích, které se liší velikostí vnitřní paměti a počtem megapixelů u fotoaparátu i webkamery. V případě Haganai Tabu se jedná o tu slabší verzi, jež disponuje pouze 8 GB vnitřní paměti, 2Mpx foťákem a 0,3Mpx kamerkou. Malou úložnou kapacitu do jisté míry kompenzuje slot na paměťové karty (do výše 32 GB). Li-pol baterie o kapacitě 15Wh by měla zajistit až 10 hodin aktivního používání.

Přednosti tohoto zařízení však nespočívají v jeho hardwaru. Tablet je licencovaný Kadokawou, o čemž svědčí již jeho zadní kryt, jehož značnou část zabírá Senina ilustrace. Další originální Haganai obsah se skrývá v předinstalovaném softwaru. Ten kromě ilustrací, zvuků a živé tapety reagující na dotyk tvoří taneční aplikace NIKU² v Live2D enginu, minihra kámen-nůžky-papír a minihra se Senou coby moefikovaným tankem.

Prodej Haganai Tabu započne 4. března v 10:00. K dostání bude v extrémně limitovaném množství 400 kusů, a to za cenu 30 000 jenů (5 831 korun). Každý tablet bude mít na zadním krytu své jedinečné číslo ve tvaru XXX/400. Pořídit si jej bude možné z oficiálního webu Hi-Ho nebo z eshopu Kotobukija Direct. Jeho šťastní majitelé navíc budou mít možnost získat exkluzivní B2 tapestry se Senou. To však bude k dispozici jen v počtu 29 (ni-ku) kusů a pro jeho získání bude nutno nejprve vyřešit určitou hádanku.

zdroj:   SGCafe