Přehled zimních televizních anime sérií

Dnešní přehled vychází z důvodu silvestru za pět dvanáct, jelikož některé série mají premiéru již pozítří. Každopádně jako vždy je přehled tvořen výhradně televizními sériemi, takže v něm nenajdete žádné OVA a další speciály. Opět jsme také do výčtu neumisťovali ani anime, která jsou zaměřeny na nejmladší publikum, a také ty, jejichž stopáž jednotlivých dílů nepřesáhla deset minut (například pupa či Go! Go! 575).

Tímto způsobem nám ve výčtu zůstalo 30 sérií, což je o něco méně než v předchozí sezóně, ale zase více než v zimní sezóně před rokem. Pravděpodobně rekordně nízký je i počet projektů přímo navazujících na předchozí anime, kterých je v této sezóně pouhých pět, můžete se tedy těšit na mnoho nových příběhů. Už standardně bude následovat pár vět od členů redakce, na co se v nadcházející sezóně těší nejvíce.

Mirator: Ze zimních anime je pro mě povinností Space Dandy, protože Cowboy Bebop patří mezi mé nejoblíbenější anime. Dále se těším na Hózuki no Reitecu, protože černých komedií není nikdy dost. Z pokračování mě zajímá pouze Seitokai Jakuindomo.
Miroku4chan: Prozatím mám jasno pouze u SoniAni a druhého Chuunikoi. Toť vše.
You Say: Budu sledovat Hózuki no Reitecu a nejspíše si udělám čas i na pokračování Gin no Sadži. Nade všechny televizní série se ovšem těším na lednový speciál Mušiši.
Matteas: Z pokračování se těším na Saki: Zenkoku-hen, nové Seitokai Jakuindomo a nejvíce pak na Chuunikoi. Z novinek je u mě jednička juri anime Sakura Trick, ale zvědavý jsem například také na Nórin.
SiMiK: Podobně jako Matteas a Mirator se z navazujících sérií nejvíce těším na sprostoty v Seitokai Jakuindomo. Dále pak se budu určitě koukat na D-Frag! a taky jsem zvědav, co Shaft udělá s Nisekoi.
Aurielle: Jako většina ostatních členů redakce se i já těším na pokračování Seitokai Jakuindomo a Chuunikoi. Z novinek si určitě nenechám ujít Sakura Trick a shaftovské Nisekoi. Docela mne zaujalo i Sekai Seifuku, takže uvidím, co se z toho vyvine.

Na konci opět oznamuji, že v komentářích uvítáme připomínky o chybějících anime v přehledu, pokud vám v něm nějaká série bude nutně chybět a bude vyhovovat našim podmínkám. Na úplný závěr ještě prozradím, že se do příštího přehledu pokusíme zapojit i další projekty než jen televizní série.

robo Robot Girls Z

Toei Animation
Devítidílná série naváže nepřímo na webovou epizodu, která měla premiéru v roce 2011. Trio hrdinek má za úkol dělat propagaci novému způsobu získávání energie nazvaném „Phantom Energy“ a zároveň také musí tuto energii bránit před nekalými živly, jež by ji chtěly ukrást. Hrdinky navíc ztvárňují staré mechy, jež se objevily na televizních obrazovkách před čtyřiceti lety.
imouto Saikin, Imóto no Jósu ga Čotto Okašiinda ga.

Project No.9
Manga autorky Macuzawy Mari neinspirovala pouze toto anime, ale dočká se také hrané filmové adaptace, která by měla vyjít někdy během příštího roku. Hlavní hrdinkou příběhu je dívka Micuki, která nemá zrovna moc v lásce svého nevlastního bratra. Navíc se s ním vlastně nikdy pořádně ani nebavila, jelikož se s ním seznámila relativně nedávno. Vše se však změní ve chvíli, kdy ji posedne duch zemřelé mladé dívky, jež jejímu nevlastnímu bratrovi nikdy nestačila vyznat lásku. Aby mohla spokojeně odejít do posmrtného života, musí se Micuki se svým bratrem daleko více sblížit.
suzu Seitokai Jakuindomo *

Go Hands
Pokračování série z roku 2010 a následných OVA jistě opět přinese nával podivných vtípků. Hlavní hrdina Takatoši Cuda totiž bude muset i nadále snášet zvrácenosti lidí, jež chodí na jeho školu. Což v praxi znamená, že je téměř neustále bombardován sprostými vtipy, perverzními narážkami, botami a ujetostí svých spolužaček. Fanoušci původní série se navíc mohou těšit, že seijú obsazení zůstane nezměněné.
nobuna2 Nobunagun

Bridge
V každé správné sezóně nesmí chybět Nobunaga a v této se ho dočkáme hned dvakrát. Tento projekt adaptuje bojovou mangu autora Hisy Masata, v níž je lidstvo napadeno příšerami, proti nimž jsou konvenční zbraně neúčinné. Na obranu lidstva se však objeví na scéně agenti, kteří ovládají zbraně, jež v sobě mají spirituální energii historických hrdinů. Jednu takovou zbraň dokáže vyvolat hlavní hrdinka mangy a tento kulomet v sobě nemá nikoho menšího než Odu Nobunagu.
nora Noragami

Bones
Hlavní postavou tohoto anime je nevýznamný bůžek Jato, jehož životním snem je mít plno uctívačů. Nicméně v současné době zatím nemá ani jednu svatyni, a tak se snaží pomáhat těm, kteří zavolají na jeho číslo umístěné na různá veřejná místa. Jednoho dne je však při dopravní nehodě nečekaně zachráněn on středoškolačkou Iki Hijori, která za tento hrdinný čin těžce zaplatí. Její duše se stane nestálou a čas od času jí odchází z těla. Aby tento svůj problém vyřešila, rozhodne se spolupracovat s Jatem na obnově jeho slávy tím, že oba pomáhají ostatním lidem s jejich problémy.
space Space Dandy

Bones
A hned druhé anime v tomto přehledu od studia Bones je originálním počinem, na němž se podílel i režisér slavného anime Cowboy Bebop, Watanabe Šiničiró. Příběh bude sledovat lovce mimozemšťanů a největšího šviháka ve vesmíru, Dandyho, který společně s robotem QT a tupým kočkoidním mimozemšťanem Mew zkoumají vesmír a hledají nové vesmírné rasy.
witch Witch Craft Works

J.C.Staff
J.C.Staff si tentokrát připravilo adaptaci komediální mangy Witch Craft Works, která vypráví příběh středoškoláka Takamiji Honoky. Ten má tu čest sedět vedle školní krásky Kagari Ajaky. I kdyby se s ní Honoka chtěl více seznámit, v jeho snaze mu vždy zabrání fanklub, který na počest Ajaky utvořili další studenti. Jednoho dne ho však Ajaka zachrání před padajícími troskami oblečená jako typická čarodějnice a svěří se mu, že její misí je chránit jeho život.
nobuna1 Nobunaga the Fool

Satelight
Příběh druhého anime, v němž se setkáme s Odou Nobunagou, pochází z pera autora Kawamoriho Šódžiho, na jehož náměty vzniklo například Tenkú no Escaflowne či Sósei no Aquarion. Děj by se měl odehrávat ve dvou světech – Západní planetě a Východní planetě. Tyto světy se nějakým způsobem propojí, což má za následek války a utrpení. Jednoho dne se Johanka Kaguja z Arku společně s Leonardem da Vincim vydají na pouť poznávat nové končiny a setkají se právě s Odou Nobunagou.
complex Buddy Complex

Sunrise
Tokijský středoškolák Watase Aoba si žije bezstarostným životem a po ukončených letních prázdninách se chystá na návrat do školy. Ovšem hned první den se setká se záhadným chlapcem, čímž započne příběh o jejich přátelství a dospívání. A jelikož je toto anime od studia Sunrise, nebudou chybět velké mechy.
saki Saki: Zenkoku Hen

Studio Gokumi
Pokračování známého anime, které pravidelně drtilo anketu o nejvíce moe dívku, Saimoe. Bude se jednat o pokračování původní série z roku 2009, kdy se Mijanaga Saki spolu se zbytkem mahjong klubu z Kijosumi střední z prefektury Nagano vydají do Tokia na celonárodní turnaj v mahjongu. Tam na ně čeká spousta hráček s úžasnými schopnostmi, nad nimiž člověk jen žasne.
sonico Super Sonico The Animation

White Fox
Pro toho, kdo pravidelně čtě naše stránky, by němelo být potřeba představovat postavu Soniko, která se poprvé objevila na hudebním festivalu Nitro Super Sonic 14. října 2006. O ději anime se toho stále příliš mnoho neví, je však pravděpodobné, že neudělá příliš mnoho změn vůči jejímu oficiálnímu univerzu, kde Super Soniko působí jako gravure idol a zpěvačka/kytaristka v dívčí kapele First Cosmic Velocity.
nottoaru Toaru Hikúši e no Koiuta

TMS Entertainment
Dílo na námět autora Inumura Koroka, které by se mělo odehrávat ve stejném univerzu jako jeho dřívější film Toaru Hikúši e no Tsuioku. Anime bude sledovat, jak se princ, jenž přišel o vše, vydává na dobrodružnou výpravu, aniž by měl jistotu, zdali se kdy vrátí do své vlasti. Poháněn hněvem a nenávistí se během svého putování setkává s několika lidmi, kteří jej naučí přátelství a lásce.
tonari Tonari no Seki-kun

Shin-Ei Animation
V tomto přehledu jediné anime s relativně krátkými epizodami bude sledovat dívku Jokoi, vedle níž sedí v lavici chlapec Seki. Ten se v hodinách ustavičně zabývá odlišnými činnostmi. Povětšinou jde o hry všeho druhu – šachy, karty, domino, go, hlavolamy, ale dochází také na stavění modelů mechů. Seki však svými zájmy nikdy neupoutá pozornost vyučujícího na rozdíl od Jokoi, která se čas od času do Sekiho her také zabere a jen to udělá, dostane se do problému.
roka D-Frag!

Brain’s Base
Adaptaci šílené mangy autora Haruna Tomoji si vzalo na starost studio Brain’s Base. Její zápletka není nijak složitá. Hlavní hrdina Kazama Kendži chce být největším tvrďákem v okolí, a proto si poctivě buduje auru delikventa. Jednoho dne však narazí na nepřekonatelnou překážku, jelikož se mu do cesty postaví čtyři podivné dívky, Roka, Čitose, Sakura a Minami. Pod tíhou okolností je přinucen stát se členem jejich podivného herního kroužku a jeho život se obrátí naruby.
tora Hamatora

NAZ
Anime adaptující mangu, která začala vycházet teprve vloni, se bude zabývat lidmi, kteří zdědili zvláštní nadliské síly zvané „drobné zázraky“ nebo také „minima“. Takových jedinců, již si říkají „Držitelé minima“, je ovšem velice malé množství. Hamatora vypráví příběh několika z nich.
chuuni Čúnibjó demo Koi ga Šitai! Ren

Kyoto Animation
Pokračování série podle novely od autora jménem Torako, jejíž první řada se objevila na televizních obrazovkách na podzim roku 2012. Hlavní hrdina Júta trpěl na nižší střední škole „nemocí“ zvanou čúnibjó, ale nástupem na vyšší střední školu tuto svou temnou minulost nechal za sebou. Netušil však, že setkání s dívkou jménem Rikka mu zabrání na svoji minulost zapomenout. V druhé řadě se můžeme těšit nejen na návrat postav z první řady, ale také na novou čúnibjó postavu jménem Šičimija Satone, jež byla příčinou propuknutí „nemoci“ u Júty.
mikaku Mikakunin de Šinkókei

Doga Kobo
První letošní adaptace čtyřpanelovky od animačního studia Doga Kobo začíná, když se šestnáctiletá Jonomori Kobeni dozví, že je zasnoubena s chlapcem Micuminem Hakujou. Nějakým způsobem skončí on i jeho mladší sestra v jednom bytě s Kobeni, což pochopitelně přináší hodně příležitostí pro vtipné okamžiky.
silverish Gin no Sadži (2014)

A-1 Pictures
Hlavní hrdina první řady Hačiken se přes jaro a léto stačil mírně aklimatizovat v prostředí zemědělské školy, ale s nadcházejícím obdobím podzimu ho v rámci výuky čeká další řada činností, o nichž jako měšťák neměl žádné nebo velice omezené představy. Aby toho nebylo málo, tak se bude muset více angažovat v aktivitách jezdeckého kroužku. Jedno je tedy jisté, Hačiken rozhodně bude mít co na práci.
hoozuki Hózuki no Reitecu

Wit Studio
Adaptace mangy, která byla nominována do soutěže o nejlepší mangu Manga Taišó Awards, si pro nás přichystala pobočka Production I.G, která v minulém roce trefila jackpot s Šingeki no Kjodžin. Hlavní postavou této černé komedie je Hózuki, který je pomocníkem vládce pekla Jamy. Celá manga je zaměřena na jeho každodenní problémy v pekle, které řeší klidným, avšak zároveň značně sadistickým způsobem.
mahou Mahó Sensó

Madhouse
První z řady anime, které jsou inspirovány novelami od vydavatelství MF Bunko J, bude sledovat osudy Nanase Takešiho. Ten, kromě toho, že předstírá vztah se svojí kamarádkou Isošimou Kurumi, je v podstatě úplně obyčejný středoškolský chlapec. Nicméně jednoho dne na dvoře jeho školy zkolabuje tajemná dívka jménem Aiba Mui, která má na sobě neznámou školní uniformu, a toto setkání Takešimu úplně změní život. Mui mu totiž řekne, že je čarodějka, a zároveň se mu omluví, že z něj udělala také čaroděje.
sakura Sakura Trick

Studio Deen
V pořadí druhá čtyřpanelovka, která pochází z jiného magazínu než výše zmiňované Mikakunin de Šinkókei, sleduje dívky Jú a Haruku. Ty se spolu kamarádí již od základní školy, avšak na střední musí sedět každá na jiném konci třídy. Jsou kvůli tomu smutné, a proto se rozhodnou, že mezi nimi musí být něco speciálního. Sejdou se tedy v prázdné třídě a políbí se. Od tohoto polibku se jejich vztah začne vyvíjet novým směrem.
zxzx Z/X: Ignition

Děj anime, u kterého zatím nebylo oficiálně oznámeno žádné animační studio (spekuluje se o Seven Arcs či Studiu Deen), je zasazen do světa, v němž se objevilo pět portálů do paralelních vesmírů. Z nich samozřejmě začaly přicházet podivná monstra, které mají jediný cíl, zachovat svoje univerzum za každou cenu.
nisekoi Nisekoi

Shaft
První a jediné anime v této sezóně od studia Shaft adaptuje stejnojmennou mangu vycházející v Šónen Jumpu. Hlavním hrdinou je synek a dědic jakuzácké rodiny Ičidžó Raku, který si žije normálním školním životem, protože bitkám příliš neholduje. Jeho cestu mu však zkříží nově příchozí spolužačka Kirisaki Čitoge, jež je zase dcerou gangsterské rodiny. Oba rody se navíc nemají zrovna moc v lásce a zvláště v poslední době mezi nimi vládnou velké rozepře. Aby se alespoň nějak situace vyžehlila, chtějí jejich rodiče, aby se na oko dali dohromady. Problémem je, že si vzájemně zrovna dvakrát nesedli.
nourin Nórin

Silver Link
Další anime, které se dotýká průmyslu s idoly, tentokrát začne koncem jedné velice úspěšné kariéry Kusakabe Juky. Mladík Hata Kósaku z toho dokonce dostane depresi, jelikož byl jedním z jejích největších fanoušků. Ve škole ho však čeká milé překvapení – Kusakabe Juka změnila školu, představila se jako Kinošita Ringo a začala s Kósakem chodit do třídy. Kósaku si uvědomí, že má jedinečnou šanci pokusit se co nejlépe poznat svůj idol a možná i navázat něco víc než přátelství.
wake Wake Up, Girls!

Ordet, Tatsunoko Production
Originální anime známého režiséra Jamamota Jutakaseho, jenž se od Kannagi snaží přijít s nějakým vyloženě úspěšným projektem, se pokusí svést na vlně popularity Love Live, Idolmasteru a dalších. I v tomto anime se totiž dočkáme idol skupiny, která se tentokrát bude snažit zachránit svou produkční agenturu na pokraji bankrotu.
seifuku Sekai Seifuku: Bórjaku no Zvezda

A-1 Pictures
Další podle anotace šílené anime si pro nás přichystalo A-1 Pictures. Děj totiž bude zaměřen na mladou dívku Kate, jejíž jediným cílem je podmanit si celý svět. Samozřejmě by sama k takovému cíli asi nikdy nedošla, a proto si založila tajnou organizace Zvezda. V ní se obklopila dalšími podivnými jedinci.
wizard Wizard Barristers: Benmaši Cecil

Arms
Po Galilei Donna další projekt Umecua Jasuomiho, kterému sepsal námět, scénář a dělá i režii. Originální příběh by měl být zasazen do blízké budoucnosti Tokia, kde spolu koexistují normální lidé a mágové. Aby se lépe zapojili do společnosti, vznikli speciální zákony řešící magii a samozřejmě také soudy. Anime bude sledovat nejmladší obhájkyni v historii těchto soudů, kterak se snaží objasnit případy svých obviněných klientů.
maken Maken-ki! Two

Xebec
Pokračování první řady anime, kde hlavním hrdinou byl Ójama Takeru, který se ke své velké radosti dokázal dostat na bývalou dívčí školu přecházející na smíšený styl výuky. Bohužel se nedozvěděl, že na školu se přijímají pouze studenti, kteří dokáží ovládat životní sílu světa nazývanou Element a také mohou používat magické předměty Maken, které dají svým nositelům speciální schopnosti. Samotná druhá řada je tvořena kompletně odlišným produkčním týmem než řada první.
inari Inari, Konkon, Koi Iroha.

Production IMS
Nesmělá a věčně zakřiknutá základoškolačka Fušimi Inari žijící v Kjótu v městské části Fušimi je zamilovaná do svého spolužáka Tanbabašiho Kódžiho, ale ostýchá se mu vyznat lásku. Jednoho dne Inari pomůže liščímu mláděti, za což se jí tamní bohyně odmění schopností měnit podobu. Bude na Inari, jak nově nabytou moc využije.
precure Happiness Charge Precure!

Toei Animation
Po roce přichází nová série Precure, ve které se nám představí nové hrdinky Cure Fortune, Cure Honey a Cure Princess. Bude se jednat již o jubilejní desátou řadu populárního anime Precure, které začalo v roce 2004 sérií Futari wa Precure.