Stylový odvoz ze zimního Comiketu

acbMožností, jak se dostat z dějiště každého Comic Marketu, tedy z výstavního komplexu Tokyo Big Sight, je hned několik. V první řadě to samozřejmě jsou přeplněné vlaky. Romantičtěji založení jedinci si nejdříve mohou dát plavbu lodí přes Tokijský záliv a poté nastoupit na jinou (a méně vytíženou) vlakovou linku. Ti otaku, kterým po absolvování Comiketu zbyde ještě dostatečné množství finančních prostředků, si na parkovišti komplexu mohou vzít taxi a ze stejného místa odjíždí rovněž autobusy. Autobusový odvoz z Comiketu pravidelně nabízí také známý řetězec otaku obchodů animate. Tato speciální linka se jmenuje Ani-ten Tokkjú a řetězec ji provozuje už sedm let.

acb02

Na C85 bude mít animate připraveny autobusy upravené v kolaboraci s projekty Kantai Collection a Girls und Panzer. Budou samozřejmě patřičně vyzdobeny i ozvučeny a cestující se mohou těšit rovněž na loterii a vědomostní kvíz. Každý, kdo se chce dostat na palubu KanColle busu, si nejprve musí v animate koupit set tematických předmětů za 3 800 jenů. Tento set sestává mimo jiné z Kantai Collection poutka na krk, pouzdra na doklady a stojánku na smartphone. U Garupan busu je princip stejný. Coby nárok na místenku poslouží zakoupení Girls und Panzer drama CD s názvem Nenmacunenši desu (Oslava Nového roku) za 1 500 jenů.

acb03

Autobusy Ani-ten Tokkjú budou od Tokyo Big Sight odjíždět po všechny tři dny konání Comic Marketu (od 29. do 31. prosince), a to v časech 12:30, 14:30 a 16:30. Jejich cílovou destinací je animate v Akihabaře.