Ladná královna Titania

01Figurky ze Sword Art Online mají v poslední době štěstí na velmi zdařilá zpracování. Júki Asuna, která obsadila post figurky týdne, to opět jen potvrzuje. Za figurkou stojí společnost Plum, která Asunu zpodobnila dle jejího avatara Titanie z virtuální hry ALfheim Online.

Pokud by někdo čekal exkluzivní vzhled odrážející se například v rozdílu barvy šatů animované verze a figurky, bude zklamán. Takovou verzi zatím nabídla pouze společnost Griffon Enterprises letos v červenci. Kdo si však nepotrpí na podobné drobnosti, měl by být s novou Asunou více než spokojený. Samotná póza, kdy si Asuna přidržuje šaty a s úsměvem se prochází po vodní hladině působí ladným a elegantním dojmem.

Podstavec imitující vodní hladinu je oproti standardním plackám příjemný zpestřením. Tvůrci si snad mohli dát jen trochu víc práce s ohraničením jezírka. Rostlina, jež tůň obepíná, postrádá detailnější zpracování, které by ji zbavilo umělého dojmu. Osobně figurku v měřítku 1/7 (21,5 cm) považuji za jedno z nejpovedenějších provedení Asuny, které trh v tuto chvíli nabízí. Nová Titania vyjde příští rok v březnu, na AmiAmi ji v tuto chvíli můžete předobjednávat za 8 540 jenů (1 654 Kč).