Eventové spojení KanColle s Arpeggio

kcae24. prosince odstartoval v populární webové hře Kantai Collection vánoční event. V porovnání s předchozími eventovými výzvami je sice o něco menší, nahrazuje to však zajímavou kolaborací s prakticky stejně zaměřeným anime Aoki Hagane no Arpeggio: Ars Nova, jehož poslední epizoda byla odvysílána rovněž na Štědrý den.

Mapa vánočního eventu je rozdělena na tři části; E-1, E-2 a E-3. Hned za odemknutí E-1 získá každý hráč ponorku I-401, která je v tomto případě zastoupena hlavní postavou anime, Ionou. Jako odměna za zpřístupnění dalších dvou částí mapy jsou připraveny eventové verze těžkého křížníku Takao a bitevníku Haruny. Všechny tři kanmusu mají až přehnaně vysoké bojové atributy a stejně jako v anime disponují silovým polem Klein Field, jež při aktivaci dokáže absorbovat jakkoliv silný zásah.

Posil z Arpeggio se ale dočkal také nepřítel. Jeho obvyklé flotily se rozrostly jak o klasické lehké křižníky Mlžné flotily, tak o vybrané postavy z anime. Hráč se střetne s již zmíněnou Takao a Harunou, v bojích se objeví rovněž Maya i Kirišima a na samém konci mapy E-3 čeká jako hlavní boss bitevník Kongó. Všechny zmíněné kanmusu jsou samozřejmě namluveny původními seijú a k boji s bossy jednotlivých map zní skladba Savior of Song z úvodní znělky k anime.

Eventové kanmusu budou ve hře jen dočasně. Zmizí z ní 8. ledna, kdy bude vánoční event ukončen. Za úspěšné zdolání mapy E-3 získá ovšem hráč ponorku I-401 (KanColle verze, nikoliv Iona), která mu už zůstane.