Elfí lučištnice z Dragon’s Crown

01Elfka, která obsadila příčku nejpovedenější figurky minulého týdne, vznikla na základě 2D RPG hry Dragon’s Crown určené pro konzole PS3 a PS Vita. Hra se lehce inspirovala norskou mytologií a mnohým pamětníkům na první pohled jistě připomene fantasy řežbu Golden Axe z roku 1989. Elfka je v Dragon’s Crown jedním z hratelných hrdinů a MegaHouse si za její figurkové zpracování určitě zaslouží pochvalu.

Podle herního světa Dragon’s Crown doposud vniklo pouze několik garážových kitů a tato elfka je teprve druhou oficiálně představenou figurkou. O něco dříve byla ohlášena čarodějka, za jejímž zpracováním stojí společnost Alphamax. Elfka spadá do výrobní série Excellent Model a dle oficiálních stránek se v budoucnu můžeme těšit i na její ostatní společníky.

Jako předloha figurky posloužila tato oficiální ilustrace. Elfka je tak zachycena během skoku, přičemž očividně před okamžikem vypálila šíp ze svého luku. Někoho může zarazit nepřítomnost tětivy, ta ovšem chybí i u samotné ilustrace. Ve hře je luk samozřejmě kompletní, ale ať už z důvodu technologické náročnosti, či náchylnosti k poškození figurka elfky tětivu jednoduše postrádá. Tento drobný neduh však hravě strčí do kapsy veškeré detaily a celkově kvalitní zpracování. Těm pozornějším jistě neunikne, že elfku na její dobrodružné výpravě doprovází veverka. Nachází se kousek za jejím pravým ramenem a kvůli uchycení je elfce o něco blíž než na ilustraci.

Fanoušci Dragon’s Crown tedy mohou být s figurkou v měřítku 1/7 (22 cm) nadmíru spokojeni. Předobjednat ji lze na AmiAmi za 8 800 jenů (1 697 Kč). Na trhu se elfka objeví příští rok v červnu.