2013 Moe Headphones Design na Kickstarteru

13mhdNa Kickstarteru, známém to webu komunitního financování, se čas od času objeví i nějaký ten otaku projekt. V poslední době to bylo kupříkladu anime Little Witch Academia 2 (o kterém jsme ostatně psali) nebo nulté číslo časopisu Akiba Anime Art Magazine. Aktuálně zde žádá o finanční podporu projekt usilující o anglickou lokalizaci dódžinového artbooku Moe Headphones Design Guidebook 2013 od circlu Lunatic Joker. Tato publikace původně vyšla letos na letním Comiketu.

Za projektem na Kickstarteru stojí skupina Sekai Project, jež se nedávno zasloužila o schválení vizuální novely Narcissu v programu Greenlight na Steamu. Moe Headphones Design Guidebook 2013 je artbook o 52 stranách, který, jak ostatně napovídá jeho název, se zavděčí především milovníkům kvalitních sluchátek a moe. Je rozdělený na dvě části. První je tvořena detailním popisem vybrané šestice high-endových sluchátek (Aedle VK-1, Diamond Tears Edge, Beats by Dr. Dre Studio, Diesel Noise Division VEKTR, Sony MDR-1RBT a AKG Q 701) doplněným o moe ilustrace autora Cukigamiho Luny (viz ukázky v galerii). Část druhá potom obsahuje diskuzi o sluchátkách s devítkou herních vývojářů z Namco Bandai plus interview se Suzuki „Daiči“ Hidejukim (někdejší textař skupiny Hello! Project) a jedním z redaktorů Tokyo Headphone Magazine.

Peníze vybrané prostřednictvím Kickstarteru budou použity k zakoupení práv od Lunatic Joker, kompletní překlad publikace do anglického jazyka, její tisk (v Japonsku) a odesílání (rovněž z Japonska). Jak je na Kickstarteru obvyklé, jednotliví mecenáši projektu budou odměněni podle výše svého příspěvku. Vedle výtisku samotného artbooku jsou připraveny ještě pohlednice, wallpaper a šikiši (podložky na psaní). To vše opět s ilustracemi od Cukigamiho Luny. Minimální potřebná částka pro realizaci, 5 000 dolarů, byla přislíbena za necelý týden a Sekai Project plánují další finanční mety (tedy i další odměny), neboť přispívat na tento projekt lze až do 29. ledna 2014. Artbooky, stejně jako další odměny, budou zasílány v dubnu.

zdroj:   alafista