První figurka Kurumi z Date a Live

Po několika figurkových zpracování Jošino z anime Date a Live přichází první provedení Tokisaki Kurumi v podání společnosti Griffon Enterprises. Kurumi se první krok na scénu figurek vydařil, čímž si vysloužila čestné místo v aktuálním přehledu figurek.

Pokud započítáme i garážové kity, tak to pro Kurumi úplná premiéra není, jeden od společnosti Kasei Daió Hanten byl již představen na letošním Wonfesu. V kvalitě se ovšem s novou Kurumi nemůže v žádném případě měřit, provedení kitu působí v nejlepším případě amatérsky.

Kurumi zastihneme v pro ni charakteristickém gothic lolita oblečení, s úsměvem na tváři a rukama založenýma v bok. Jako inspirace pro její ztvárnění posloužila ilustrace od Cunako, která vytvořila vzhled nejen Kurumi, ale i všech ostatních protagonistů z light novely. Figurka je v měřítku 1/8 (21 cm) a na trhu se objeví pravděpodobně na konci prosince. Jak to už u zdařilých provedení bývá, ne vždy jsou fanoušci spokojeni s cenou. Na oficiálních stránkách přijde rozkošná jandere na 11 970 jenů a na AmiAmi pak na 9 580 jenů (1 959 Kč).