Parazit dobude kinosály a televizní obrazovky

parazitInternetový filmový magazín Eiga přinesl světu informaci, že se chystají dvě adaptace mangy Iwákiho Hitošiho nazvané Kiseidžú (v překladu „Parazit“). První z plánovaných adaptací zahrnuje dva hrané filmy, jejichž režisérem se stane Jamazaki Takaši (Učú senkan Jamato) a scénáristou Kosawa Rjúta (Always san-čóme no júhi). Dále jsme se dozvěděli i obsazení hlavních rolí. Hlavního hrdinu Izumiho Šiničiho ztvární Sometani Šóta, jeho kamarádku Murano Satomi si zahraje Hašimoto Ai a role jejich učitelky Tamiji Rjóko se chopí Fukacu Eri. Filmy budou dva, přičemž první si premiéru odbude v prosinci příštího roku a druhý půjde do kin někdy během roku 2015.

Druhou adaptací se má stát animovaná televizní série, jež má vznikat souběžně s adaptací filmovou. Více o projektu prozrazeno nebylo, ovšem další informace by se měly postupem času objevovat na oficiální webové prezentaci a stránkách měsíčníku Afternoon (Ókiku furikabutte, Vinland Saga) od nakladatelství Kodanša, kde manga v letech 1988 až 1995 vycházela. Manga, které se prodalo přes deset milionů výtisků, se v roce 2003 dočkala nového vydání v luxusní edici.

Iwáki Hitoši do přední role situuje mladíka Izumiho Šiničiho, jenž je jednoho večera při klidném poslechu hudby napaden záhadnou parazitickou formou života. Její hrozbu se chlapci podaří odvrátit, ovšem ne zcela. Parazit se namísto Šiničiho mozku usadil v jeho pravé paži a nevypadá to, že by se mu chtělo ji opustit. Co více, zdá se, že ostatní napadení neměli takové štěstí jako Šiniči, a tak se začíná společnost do jisté míry plnit parazity v tělech lidí. Parazity, jejichž hlavní potravou jsou další lidé… a pro něž představuje Šiniči, člověk vědomý si parazitní hrozby, potenciální nebezpečí.

Aktualizace (6.2.2014): Animovaná adaptace se začne vysílat v říjnu tohoto roku.

zdroje:   Eiga,  Natalie