Novela Narcissu na Steamu

Freewarové vizuální novely Narcissu a Narcissu SIDE 2nd od dódžin skupiny stage-nana, v čele s hlavním autorem jménem Kataoka Tomo, se objevily na Steamu v tzv. programu Greenlight. Hry v programu Greenlight, které se dočkají dostatečné podpory od uživatelů Steamu, se následně objeví jako hry dostupné na Steamu a slouží tak zejména jako podpora tvůrců indie her.

Narcissu na PC vyšlo v roce 2005, SIDE 2nd pak o dva roky později. Jedná se o jeden z mála titulů, jehož anglický překlad byl posvěcen autorem, a objeví-li se nakonec na Steamu, bude k dispozici jak v japonštině, tak v angličtině.

Hlavní postavou první novely Narcissu je dvacetiletý student, kterému byla nalezena rakovina plic. V oddělení pro nevyléčitelně nemocné v sedmém patře nemocnice ve městě Mito potká Secumi, tichou dívku malého vzrůstu, která je ovšem starší než on. Secumi jej zasvětí, jak to na sedmém patře chodí, a později mu i sdělí, že nechce umřít ani v nemocnici, ani doma.

Narcissu SIDE 2nd se odehrává zhruba sedm let před první novelou a hlavní protagonistkou je tentokrát Secumi. V té době je jen běžnou pacientkou, která bydlí poblíž nemocnice. Jednoho dne jde Secumi na kontrolu a v nemocnici potká dívku jménem Himeko, bývalou dobrovolnou asistentku v sedmém patře nemocnice, která se sama stala pacientkou téhož patra.

Již dříve se novela objevila i na Google Play, kde si ji mohou majitelé zařízení s operačním systémem Android stáhnout.

EDIT: Narcissu je nyní zdarma ke stažení na Steamu.