Nendoroid Sněžné Miku pro rok 2014

smn14Zima se nám pomalu blíží a s ní již tradičně i nová podoba sněžné verze Vocaloida 01, resp. podoba jeho nendoroidí figurky, ze které dále vycházejí všechny další produkty. Koncept vzhledu Nendoroida Snow Miku 2014 sice byl znám už dříve, nicméně až o minulém víkendu ukázala Kahotan první fotky prototypu figurky.

Zadaný styl v soutěži o podobu nové Sněžné Miku zněl mahó šódžo a vítězný design (autora dera_fury) toto zadání splnil na jedničku. Miku má na sobě kostýmek bez rukávů zimně laděný do bílé, fialové a světle modré. Ve stejných barvách má též plášť a na hlavě špičatý čarodějnický klobouk, jenž navíc zdobí sněhová vločka. Symbol vločky se nachází rovněž na podstavci (který je tentokráte ve formě magického kruhu), na vlasech Sněžné Miku a dokonce i v jejích očích. Ve výbavě vocaloidí mahó šódžo samozřejmě neschází kouzelná hůlka a jako její magický mazlíček slouží bílý králík s fialovou šálou, jenž je zároveň zástupcem hokkaidské zvířecí říše. Králík pochází z návrhu autora nekosumi a jmenuje se Jukine.

Nendoroid bude v limitovaném množství dostupný na zimním Wonder Festivalu, který se bude konat 9. února. Teprve poté se dostane do volných předobjednávek, přičemž k dodání by mohl být připravený v průběhu léta příštího roku, stejně jako tomu bylo v případě předchozí Snow Miku. Oficiální cena by se měla pohybovat opět okolo 4 000 jenů (800 korun).

EDIT: Galerie bylo doplněna o snímky speciálního podstavce ve tvaru magické knihy, jenž bude možno k Nendoroidovi pořídit. Desky jsou vyrobeny z papíru upraveného tak, aby co nejvíce připomínal koženou vazbu. Knihu lze otevřít a její první strana navíc ukrývá úložný prostor.