Microsoft láká otaku na Internet Explorer

Pokud se někde Microsoftu daří praktikovat cílený marketing, je to právě v Japonsku, respektive u tamější otaku komunity. OS-tan, moefikované verze Windows, moe maskoti pro Azure a Silverlight, účast MS na Comiketu – to všechno slaví u japonských otaku nemalé úspěchy. Nyní se softwarový gigant rozhodl s moe faktorem zabodovat i na poli internetových prohlížečů, kde jeho Internet Explorer tržním podílem stále zaostává za Google Chrome. A tak vznikla InternetExplorer-tan.

Moe maskot prohlížeče od Microsoftu se jmenuje Aizawa Inori a prohlédnout si ji můžete v úvodním obrázku. Narodila se 16. srpna 1995 (Windows 95 byly vydány 24. srpna) a je dobrá kamarádka s OS-tan Nanami (Windows 7) i s Yu a Ai (Windows 8). Má ráda surfování na netu, HTML5, karaoke, kočky a mátovou zmrzlinu. Inori má svůj oficiální profil na Facebooku i vlastní web, na němž pláče, pokud si jej otevřete v jiném prohlížeči než IE. Sama o sobě prohlašuje, že dříve sice byla nešikovná, pomalá a trapná, nicméně teď (ve verzi 11) už dospěla a je připravena ukázat, co dokáže.

Za účelem co možná nejúspěšnějšího virálu připravil Microsoft rovněž krátké animované video, které se poprvé objevilo včera na AFA (Anime Festival Asia) 2013 v Singapuru a které si můžete pustit níže. Inori se v něm postaví škodlivému softwaru v podobě zákeřných mechů a na (otevřeném) konci videa též silné konkurenci. V plánu je podle všeho i vydání speciální „Aizawa Inori“ verze IE.

EDIT: Internet Explorer 11 (Inori version) lze již stahovat.