Bližší informace k herní adaptaci Angel Beats!

Je to už měsíc, co jsme vás informovali o oznámení herní adaptace populárního anime Angel Beats!. Informaci po víc než třech letech od zakončení původního seriálu přineslo listopadové číslo časopisu Dengeki G’s Magazine a konečně tak naplnilo dlouhodobé sliby tvůrců. Aktuální prosincové číslo téhož časopisu nyní navazuje na původní oznámení a přináší řadu dalších informací a detailů o hře samotné.

Adaptace nakonec skutečně vyjde formou vizuální novely, a to exkluzivně pro PC, přičemž tvůrci nevylučují ani možnost pozdějšího portu na herní konzoli PS Vita. Hra samotná bude rozdělená na 6 částí, z nichž první, jak už bylo minule řečeno, vyjde na jaře příštího roku. Další části by měly posléze následovat s půlročními rozestupy. Po stránce příběhu, hlavním hrdinou, stejně jako v původním anime, zůstává Otonashi Yuzuru, jehož role se hráč zhostí. V první části hry pak hráč v Otonashiho kůži prožije zhruba prvních 10 epizod původního seriálu a další části by následně měly přinést scénáře jednotlivých postav. Samotná první část bude obsahovat scénáře pro Iwasawu Masami, Matsushitu a Yui. Hráč bude moct svým jednáním ovlivnit Otonashiho charakter jako například úroveň jeho inteligence nebo mu i změnit sexuální orientaci. Hra by dále měla také obsahovat různé mini-hry, ale nečekejte žádné RPG prvky. Do dalších částí tvůrci slibují, že se vlastních scénářů dočkají úplně všechny klíčové (mužské i ženské) postavy původního seriálu, nicméně ne všechny budou mít možnost romantického vztahu s Otonashim. A instalace jednotlivých částí na stejné PC bude mít vliv i na samotné dialogy postav.

Co se týče tvůrčího obsazení, pod scénářem celého příběhu stejně jako v případě původního seriálu zůstává podepsán Maeda Jun. Tomu nově navíc vypomohou Kai (spolupracoval s Key už na Clannad) a Kashida Leo (podílel se na scénářích Tomoyo After a Little Busters!). Všechny kresby v novele potom vytvoří tým kreslířů pod dohledem Keyovského ilustrátora Na-Gy, který vytvořil původní návrhy postav i pro seriál. V současné době tvůrci také naplno jednají o možnosti namluvení hry původním hlasovým obsazením seriálu. Je tedy jasné, že na rozdíl od zkráceného seriálu, využije hra celého potenciálu původního příběhu. To potvrzují i další slova tvůrců, kteří tvrdí, že už jen první část celé hry by měla obsahovat přibližně tolik grafických ilustrací jako starší Keyovská vizuální novela Clannad. Navrch pak tvůrci odhalili ještě přítomnost zcela nové postavy, která bude v průběhu děje Otonashimu pomáhat, a také nový závěrečný song.