Tvůrce Yu-Gi-Oh! chystá novou mangu

Série reklam v japonských vlacích a nejnovější číslo časopisu V Jump potvrdily, že se tvůrce populární série Yu-Gi-Oh!, Takahashi Kazuki, po více než devíti letech od ukončení své nejslavnější mangy, vrací na stránky časopisu Weekly Shonen Jump. Stane se tak v 49. čísle, které vyjde 2. listopadu. Takahashiho novým počinem by se měla stát jednorázová manga s názvem „Drump“. Zatím není jasné, o čem nová manga bude, ale úvodní obrázek a slogan „zbrusu nová geniální bojová hra  vzniknout nové legendě“ naznačují, že by se opět mohlo jednat o mangu o karetní hře.

Původní Yu-Gi-Oh! manga vycházela v časopise Weekly Shonen Jump v letech 1996 až 2004 a dočkala se celkem 38 svazků. Její příběh pojednával o chlapci jménem Mutou Yugi, ve kterém se po složení záhadného starověkého puzzle milénia probudilo jeho temné alter-ego. To s Yugiho nepřáteli hrálo rozličné „temné hry“, jež pro poraženého měly vždy neblahé, někdy až smrtící účinky. Až později se v příběhu objevila známá karetní hra, která se pro sérii nakonec stala ikonickou. Manga se posléze dočkala dvou anime adaptací, na než navázala celá řada anime spin-offů. Nejnovější z nich nese podtitul Zexal II.

Prozatím těžko říct, jestli nová manga přeroste v něco víc než jen jednu kapitolu, ale s ohledem na načasování se nabízí otázka, jestli nejde o Takahashiho pokus o nastartování zcela nové série a definitivní ukončení celé Yu-Gi-Oh! ságy. Takahashi už se totiž nejednou dušoval, že chce s Yu-Gi-Oh! skoncovat, ale nakonec byl vždy producenty přesvědčen k napsání dalšího anime spin-offu. Možná je tak nová manga výsledkem Takahashiho snahy se alespoň částečně autorsky posunout dál.

zdroj:   ANN