SAO dostane hru pro PS Vita a extra epizodu

Na eventu Dengeki Bunko Autumn Festival 2013, který se konal o minulém víkendu, byl oznámen vývoj hry Sword Art Online: Hollow Fragment určené pro handheld PlayStation Vita. Hra by měla být do jisté míry sequelem k letos v březnu vydanému PSP titulu Sword Art Online: Infinity Moment. Ten pocházel od stejné společnosti, jež nyní pracuje na Hollow Fragment, tedy Namco Bandai. Jak naznačuje promo video, hra pro Vitu bude oproti svému předchůdci sázet na propracovanou grafiku a volný soubojový systém. Děj SAO: Hollow Fragment začíná v obnoveném Aincradu, konkrétně v neprozkoumané lokaci Hollow Area, kde Kirito potkává záhadnou dívku. Hra má vyjít v průběhu roku 2014.

Další SAO novinka se objevila v doslovu třináctého svazku light novely, jenž vyšel v srpnu. Týkala se speciální epizody anime s podtitulem Extra Edition, která se dle slov Kawahary Rekiho měla objevit v televizi koncem roku. Nyní je již známo, že tato epizoda bude vysílána 31. prosince na stanici Tokyo MX a podle všech indicií v ní půjde především o klasický plavkový fanservis zasazený do ALO/skutečného světa po skončení děje anime adaptace.

EDIT: Přidáno druhé promo ke hře. Hollow Fragment vyjde 24. dubna 2014.
EDIT2: A venku je i třetí PV. Hru je stále ještě možné předobjednat v základní edici (včetně first release bonusu) a v o něco dražší verzi s bonusem od AmiAmi navíc. Obě verze edice limitované jsou již beznadějně vyprodány.

http://youtu.be/2nEzVXvMoTo

http://youtu.be/zgA8tar_C9s

http://youtu.be/YemiMC0twSQ