Příběh vzpoury je v kinech a s ním přichází vlna novinek

Je tomu maximálně pár desítek hodin, co první kina v Japonsku uvedla na svá plátna poslední díl trilogie Madoka Magica filmů s podtitulem Příběh vzpoury. A jak je tomu u nových věcí zvykem, uvedení doprovází nejrůznější akce, oznámení či novinky. Pojďme se na některé z nich podívat.

Tokijská observatoř v Roppongi Hills pořádá od 19. října do 4. listopadu výstavu, mezi jejíž hlavní lákadla patří sochy všech pěti magických dívek v životní velikosti a dvoumetrová socha Godoky. Kromě soch mohou návštěvníci spatřit několik stovek kreseb z anime a filmů nebo transformační sekvence všech pěti dívek, některé kresby si za poplatek vyfotografovat nebo zavítat do místní kavárny, která bude po dobu výstavy nabízet tematické zákusky. Po ukončení výstavy v Tokiu se celá exhibice přesune ještě do Ósaky, Nagoji, Sappora a Fukuoky.

Druhá novinka se týká již oznámené hry pro PS Vita, The Battle Pentagram, jejíž datum vydání je stanoveno nakonec na 19. prosince. Od dob psaní prvního článku víme, že každá z magických dívek bude disponovat svým vlastním speciálním útokem, který ovšem bude stát trochu „many“. Také je přítomen friendly-fire, takže zejména při speciálních útocích bude třeba dbát na to, abyste nezasáhli svou magickou společnici, navíc každá dvojice dívek bude mít jiné kombinační útoky. Příběh mimo bitevní pole je psán opět Urobuchi Genem (autor scénáře pro anime i filmy) a měl by zapadat do původní dějové linie. A tvůrci ukojili touhy i těch nejnáročnějších, pro každou magickou dívku byl oznámen obleček navíc.

Další novinka jistě potěší všechny, kteří si oblíbili novou magickou dívku Nagisu Momoe. Výrobci figurek Good Smile Company a Max Factory oznámili, že Nendoroid a figurka Nagisy jsou ve výrobě, a zároveň ukázali její prototypy. Podívejte se na ně v galerii pod článkem.

Už nás ani nemůže překvapit, že se mezi novinkami nachází i aplikace pro telefony s Androidem, která přenese váš smartphone do světa Madoky Magicy. Podle dostupných informací bude aplikace obsahovat opravdu hodně možností přizpůsobení telefonu, navíc budou přibaleny i zvukové nahrávky. Vydání aplikace se plánuje v pěti verzích, jako první na konci října přijde na řadu Kaname Madoka. Cena je stanovena na 1 200 jenů (asi 230 Kč). Pro další informace se podívejte na japonské oficiální stránky.

http://www.youtube.com/watch?v=_L7BwjcP3RM&fs=1&feature=oembed&wmode=opaque

Šťastlivci, kteří si stihli objednat Madoka Walkmany, se můžou radovat, jelikož už svůj přístroj nejspíš mají doma. Například na serveru SeventhStyle se můžete podívat na pár obrázků z rozbalování nového přístroje.

A jako sladkou tečku na konec jsem si pro vás schoval další záznam pořadu Mezamashi Terebi, jenž byl odvysílán jen několik málo hodin před premiérou třetího filmu. Uvidíte v něm shrnutí děje dvou předchozích filmů, poté rozhovor se seiyuu Homury, Saitou Chiwou, a ke konci několik nových záběrů z filmu naznačujících, že nám známá pětice bude spolupracovat nejen s novou magickou dívkou Nagisou, ale i s čarodějnicí Charlottou.

http://www.youtube.com/watch?v=1cc8axrwImA&fs=1&feature=oembed&wmode=opaque

zdroje:   SGCafe,  SGCafe,  ANN