Nové info k Project DIVA F 2nd

Od oznámení druhého dílu Hatsune Miku -Project DIVA- F 2nd uběhl nějaký ten pátek, a je tak načase si zrekapitulovat všechny nové informace, jež se k tomuto titulu objevily.

Sega nedávno zveřejnila bezmála dvanáctiminutové video (pod článkem) s gameplay ukázkami ze sedmi songů, které se v F 2nd objeví. K trojici již dříve oznámených tak přibyly skladby Kochira, Koufuku Anshin Iinkai desu. (Utata-P), Narisumashi Gengaa (KulifiQ), Sennen no Dokusou ka (yanagiP) a Packaged (kz-livetune). Vocaloid Wiki mezi potvrzenými songy uvádí ještě Glory 3uis9 (Hoehoe-P), jenž má být vytvořený přímo pro tuto hru. Vedle vybraných populárních skladeb z dřívějších dílů série druhé Fko opráší a přizpůsobí rovněž některé vzhledové moduly jednotlivých Vocaloidů. Ty nově zveřejněné naleznete v galerii, zbytek na oficiálním webu.

Menší inovace se dočká i herní mechanika. Konkrétně půjde o hvězdičky, které se poprvé objevily v předchozím dílu a které hráč „seškrabával“ za pomoci dotykového displeje Vity nebo analogové páčky DualShock ovladače u PS3. K tomu nově přibude tzv. link scratch a double scratch. U prvně jmenovaného bude hráč muset sledovat vytyčenou dráhu hvězdičky, zatímco při double scratch (plná hvězdička s W) bude pro seškrábnutí používat dva prsty/páčky najednou.

EDIT: Vedle grafiky z vlastní dílny použije Sega v Project DIVA F 2nd rovněž výtvory fanoušků. Ty vybrala v soutěži, jejíž výsledky byly nedávno zveřejněny. Vítězné fanarty jsou rozděleny v kategoriích kostýmy, předměty, nahrávací obrazovky a pozadí.