Elegantní Shiki z Kara no Kyoukai

Ryougi Shiki, ústřední postavě anime Kara no Kyoukai, se dostane nového zpracování od dobře známé společnosti Kotobukiya. Pokud se zaměříme na zdařilejší zpracování Shiki, jedná se teprve o druhý kousek, který skutečně stojí za pozornost. S první povedenou figurkou přišla Good Smile Company, která Shiki uvedla na trh již v roce 2008. Pro úspěch se zpracování dočkalo na začátku letošního roku opětovného vydání, o nějž byl velký zájem. Ještě teď si tato Shiki udržuje 38. místo v seznamu nejžádanějších figurek na MFC.

Nový počin z dílny Kotobukiye zachycuje Shiki v mnohem dynamičtější póze, kdy se napřahuje mečem. Shiki si ponechala stejné kimono jako předchozí konkurenční varianta. Změny dostál účes a také podstavec, na němž jsou vyobrazeny okvětní lístky. Dále se Shiki může pochlubit tím, jak rychle byla na AmiAmi vyprodána již v předobjednávkách. Pokud jsme zmínili, že o předešlou variantu od GSC byl velký zájem, zde vypukla naprostá nákupní horečka, při které se po Shiki za 7 550 jenů (1 448 Kč) zaprášilo během pouhých pár hodin.

Shiki přichází v měřítku 1/8 (20,5 cm), a pokud si ji nechcete nechat uniknout, můžete zkusit J-List, kde je stále k mání, byť za vyšší cenu 120 dolarů (2 292 Kč). Její vydání je plánováno na únor příštího roku.