Netradiční mytí aut v Akibě

Myčky aut nejsou nic neobvyklého a stejně tak asi už jen málokoho překvapí, že některé z nich v létě lákají zákazníky na očistu vozu prováděnou slečnami v bikinách. V mekce všech otaku na to však jdou ještě o něco rafinovaněji.

Skupina Sukumizu Sensha Jikkou Iinkai (Výbor pro umývání aut ve školních plavkách) zde od 25. června do 30. srpna nabízela mytí aut pro opravdové fajnšmekry. Jak napovídá již samotný název skupiny, hlavní roli hrál jeden z největších otaku fetišů, tedy japonské školní plavky. O čistotu vozů se v garáži poblíž akihabarského nádraží ručně starala jedna z dvojic dívek oděných pouze do sukumizu. Každá mycí procedura (včetně navoskování karoserie) trvala půl hodiny, a to samozřejmě za přítomnosti zákazníka. Podobně jako v maid kavárnách platil zákaz dívky fotografovat, nicméně byla zde možnost nechat se s nimi před odjezdem vyfotit polaroidem na památku. Každá legrace však něco stojí a v tomto případě to platilo dvojnásob. Půlhodina okukování vnad v mokrých školních plavkách vyšla zájemce na rovných 10 000 jenů (necelé 2 000 korun).

Sukumizu myčku navštívili rovněž zástupci některých japonských internetových médií a díky nim se tak můžete podívat na snímky přímo z místa. Do galerie jsem se rozhodl vybrat obzvláště povedený set od redaktorů z Radio Kaikan, ale za pozornost bezesporu stojí například i report na blogu eshopu AmiAmi.