Nendoroid Shimakaze

Pouhý den po oznámení anime a PS Vita hry pro Kantai Collection ukázala Kahotan na svém blogu vůbec první připravovanou figurku z tohoto univerza. KanColle figurky sice mají v plánu i další výrobci, nicméně s něčím hmatatelným přišli jako první tradičně z Good Smile Company. Jedná se o nendoroidí figurku Shimakaze, pravděpodobně nejznámější a nejoblíbenější kanmusu.

Shimakaze představuje stejnojmenný japonský torpédoborec první třídy, který do druhé světové války zasahoval v letech 1942 až 1944. Nendoroid přesně vychází z oficiálního vzhledu této kanmusu, který tvoří námořnická halenka bez rukávů, dlouhé rukavice, miniaturní sukýnka s nahoře i dole vykukujícími kalhotkami, pruhované nadkolenky, vysoké boty s podpatky ve tvaru lodního kormidla a velká mašle ve vlasech, jež evokuje králičí ouška. Ve výzbroji má Shimakaze tři otočné věže se dvěma kanóny, které v Kantai Collection rovněž prošly značnou moefikací a jmenují se Rensouhou. Ty u Nendoroida představují trojici samostatných malých figurek, ke kterým lze přidat efekt střelby z kanónů. Podobný doplněk je též u torpédometu, který má Shimakaze na zádech.

Lodě v námořních bitvách často utrží nějaký ten zásah a Shimakaze přirozeně není výjimkou. I na to v GSC pamatovali a pro jejího Nendorodida připravili s pomocí vyměnitelných částí figurky jeden zcela odlišný vzhled (rovněž vycházející z oficiální ilustrace). Poškozená Shimakaze tak má potrhanou halenku, rozepnutou sukni, prasknuté kalhotky, díry v nadkolenkách a očividnou újmu utrpěly i všechny tři věže Rensouhou. To vše hezky doplňuje výraz obličeje, ve kterém se mísí překvapení, stud i naštvanost.

Předobjednávky na nendoroidí Shimakaze byly otevřeny dnes, přičemž na AmiAmi byla během pár hodin beznadějně vyprodaná. Pořídit ji však stále lze například z Hobby Search za 3 857 jenů (753 korun). K dodání bude v březnu 2014.