Melty v plážovém a vánočním provedení

Melty de Granite, čarodějka z herní série Shining od Segy, se konečně odtrhla od své práce na zmrzlinových kouzlech a dopřála si trochu zaslouženého odpočinku. Melty na trh uvede společnost Max Factory, která si za předlohu ke zpracování figurky vzala ilustraci Tonyho Taky.

Melty moc nechodí mezi lidi a většinu času tráví nad přípravou zmrzliny ve svém sídle. Navíc nesnáší slunce, a tak se není čemu divit, že k vycházení ven příliš neinklinuje. O to větší je pak překvapení, že si tentokrát Melty namísto charakteristických šatů, doplněných o rozměrný špičatý klobouk, oblékla plavky a slamák. Dolní část plavek v podobě sukýnky s růžovými závoji lze čarodějce odebrat a dosáhnout tak ještě o něco odhalenějšího vzhledu. To samé platí i pro slamák, nicméně gesto rukou, které posléze vznikne, nepůsobí zrovna přirozeně. V poslední řadě nesmíme zapomenout na Sorbeho, Meltyina věrného netopýřího společníka. Ten je tentokrát poprvé přiložen jako samostatná figurka, se kterou lze bez problémů volně hýbat.

V pořadí třetí figurka zmrzlinové čarodějky v měřítku 1/8 (22 cm), možná nepůsobí natolik velkolepě jako její předchozí zpracování od společnosti Alter, ale i tak se bezesporu jedná o povedený kousek, který fanoušci jistě ocení. Melty si můžete předobjednat na AmiAmi za 7 200 jenů (1 394 Kč) či z tuzemského Fate Gate za 2 080 Kč. Samotného vydání v Japonsku se Melty dočká na konci března příštího roku.

A na závěr tu máme ještě vánoční Melty od zmiňované společnosti Alter. Z prvního pohledu je patrné, že figurka je stejná jako ta předchozí, jen se dočkala vánočního ladění. Čarodějčino oblečení hraje v červené a bílé barvě a dominantní klobouk se dočkal zelené mašle. Pozadu nezůstal ani Sorbet, který si vysloužil malou čepičku. Co jistě potěší, je nový podstavec v podobě papírové mističky, který nahrazuje předchozí průhledný. Z jedné fotky je navíc patrné, že by Melty měla jít ze zmrzlinového podstavce sundat, což s největší pravděpodobně platí i pro standardní variantu. Ta se navíc od svého plánovaného data odchýlí a zatím víme, že by se na trhu měla objevit v průběhu letošní zimy. Vánoční čarodějka je v identickém měřítku jako její standardní varianta, tedy 1/8 (25 cm), a její cena na AmiAmi činní 9 360 jenů (1 809 Kč). Na trhu by se měla objevit na konci prosince.