Victorique de Blois coby růžový nadýchaný dortík

Společnost Embrace Japan patří mezi menší společnosti, a prozatím má za sebou pouze několik figurkových zpracování, která mají většinou erotický podtext. Jejich nejnovějším počinem se stala mladá vyšetřovatelka Victorique de Blois z anime Gosick, jež si ovšem zachovala svoji viktoriánskou cudnost.

Victorique se oblékla do naprosto stejných růžových šatů s volánky, v nichž jsme ji mohli spatřit hned na začátku dvacáté epizody anime. Elegantní dojem pak završuje malý klobouček, jež jí spočívá na hlavě. Victorique je známá díky své brilantní dedukci, a když přemýšlí, často se v její ruce objeví keramická dýmka. Ta zde samo sebou nechybí a Victorique ji třímá mezi palcem a ukazováčkem levé ruky.

Figurka Victorique není originálním námětem Embrace Japan, ta si ho pouze vypůjčila od společnosti Gekokujyou, která vydala Victorique letos v únoru. Nicméně se jednalo o garážový kit, který se dostal do oběhu ve velmi omezeném množství. Těm, kterým se Victorique líbila, ale nepodařilo se jim ji sehnat, tak mají novou šanci, jak ji zařadit do své sbírky.

Ne všichni jsou ovšem z tohoto vydání nadšeni. Na příslušném fóru k figurce na MFC si několik uživatelů postesklo nad podobou Victorique, která podle nich není příliš věrná své anime předloze. Figurka je v měřítku 1/8 (23 mm) a je usazená ve vzduchu, o což se stará kovová tyčka vystávající z podstavce. Victorique na AmiAmi přijde na 9 980 jenů (1 979 Kč) a svého vydání se dočká na sklonku roku v prosinci.