Rozdílné tváře Hatsune Miku

V rámci letošního letního Wonder Festivalu se opět objevilo nezanedbatelné množství nekomerčních figurek v podobě garážových kitů. Mezi ty zdařilé můžeme zařadit i tato dvě zpracování nejznámějšího Vocaloida 01, Hatsune Miku.

V prvním z nich se nám Miku představuje v roli punkerky, se kterou si již na první pohled není radno zahrávat. Kromě značného množství nebezpečně vypadajících bodců si Miku přichystala vskutku ďábelskou grimasu. Obula se do vysokých černých bot, minisukně, latexové podprsenky a výsledný dojem korunuje čelenka s rohy. Ke svému nespoutanému vzhledu si pak přisazuje neslušným gestem pravé ruky. Figurku si vzala na starost společnost Atelier Hiro, která ji nabízí v limitovaném množství, a to za cenu 9 000 jenů (1 785 Kč).

Miku od společnosti Ringo Renmei jde na věc z naprosto jiného úhlu a na své fanoušky pro změnu útočí svou roztomilostí. Na pomoc si k tomuto úkolu zavolala jednoduché námořnické šaty, ke kterým skvěle ladí jak klobouk, tak i boty. K tomu postává v póze s lehce pokrčenou levou nohou, rukama od sebe a veselým výrazem ve tváři. Figurka na výšku měří 18 cm a její cena je stanovena na 7 000 jenů (1 388 Kč).

Ani jedna z Miku se nedala pořídit předbarvená, případní zájemci si je budou muset dobarvit doma. Komu se Wonfesu nepodařilo zúčastnit a po jedné či snad po obou Miku touží, bude se muset spolehnout, že se některý z jejich současných vlastníků rozhodne k prodeji.