Project 575 od společnosti Sega

Společnost SEGA představila svůj nový projekt, jež nese název Project 575. Skládá se ze dvou hlavních částí: aplikace pro iOS a hry na PS Vita. Project 575 je zasazen do města Kamakura, jehož některé organizace a společnosti se na produkci také podílely. Aplikace pro iOS, Utayomi, tvůrci označují jakožto komunikační aplikaci, ve které uživatelé mohou probudit svoji tvůrčí stránku a vytvářet texty a skladby. Nejedná se však o úplně obyčejné skladby, neboť se skládají z tzv. go-shichi-go (básní o třech verších s počtem slabik 5-7-5). Aplikace používá technologii Vocaloid, proto mohou postavy zpívat jakýkoliv text, co hráči vymyslí, v jakékoliv tónině. Tvorba se nahrává na veřejnou nástěnku, kde ji ostatní uživatelé mohou hodnotit. Kromě toho lze jednoduše přímo z aplikace nahrát zhotovené dílo na Nico Nico Douga, kde jej pak mohou vidět i lidé, co nepoužívají iOS aplikaci Utayomi. K nahrání stačí mít obyčejný účet na Nico Nico Douga, který je zadarmo, a nahrávací lístek, jež uživatel může získat jako odměnu za dobré hodnocení na nástěnce.

Software na PS Vita pak bude hudební rytmická hra s prvky slovních puzzlí a bude v ní použita tvorba uživatelů iOS aplikace.

Sega navíc oficiálně podporuje všechny sekundární produkce (doujin produkce) a už teď se na serveru Nico Nico Seiga objevuje klasická manga, 4-koma manga i novely a některé z nich byly prezentované na oficiálním představení projektu.

Hráč bude mít podle všeho k dispozici dvě postavy. Červenohnědou barvu vlasů má Masaoka Azuki (CV: Ootsubo Yuka) a špinavě zelenou pak Kobayashi Maccha (CV: Oohashi Ayaka).

Aplikace pro iOS se objeví na japonském AppStore již 26. července. Datum vydání hry na PS Vita ještě není přesně stanovené, ale bude to až někdy v příštím roce.