Nové informace o třetím Madoka Magica filmu

Jelikož je to už pěkná chvíle, co jsme naposledy psali o třetí filmové Madoce, je na čase shrnout střípky nových informací do dalšího článku. Třetímu filmu, jenž nese podtitul „Příběh vzpoury“, bylo v Japonsku stanoveno datum premiéry na 26. října 2013, což je pravděpodobně ten nejpodstatnější údaj. Dále byla společností Aniplex oznámena i mezinárodní premiéra filmu mimo Japonsko, jak tomu bylo již u předchozích dvou, a to konkrétně v USA, Kanadě a Francii. Aniplex se snaží film přinést i do dalších zemí, nicméně prozatím nebylo nic dalšího oznámeno. Ve Francii bude mít film premiéru 16. listopadu, v USA a Kanadě potom ke konci roku.

Další významnou informací je oznámení seiyuu obsazení a lidí, kteří za filmem budou stát. Animovat bude samozřejmě studio Shaft, o scénář se stejně jako u televizní série postará nechvalně proslulý Urobuchi Gen, postavy opět navrhne Aoki Ume a do režisérského křesla znovu zasedne Miyamoto Yukihiro. Úvodní a závěrečné písně k filmu budou zpívat ClariS a Kalafina. Ani seiyuu obsazení se nemění, Madoku opět namluví Yuuki Aoi, Homuru obstará Saitou Chiwa, Sayaku bude představovat Kitamura Eri, Mizuhashi Kaori propůjčí svůj hlas Mami, za Kyouko si dá jablko Nonoka Ai a konečně démonický Kyubey bude ztvárněn Katou Emiri.

Shaft se také pochlubil penězi, které Madoka zboží vydělalo – přes 40 miliard jenů (necelých 8 miliard českých korun) – a ve spolupráci s Intelem uvedl i tematický ultrabook.

Nakonec se můžete podívat na krátkou televizní upoutávku na Dropboxu.

Aktualizováno 16. 7.: Na oficiálních webových stránkách filmu se objevil nový trailer, který nastiňuje příběh navazující tam, kde anime skončilo. Hlavní postavou traileru je Homura, která se nadále snaží zachránit Madoku a spatřit na její tváři úsměv. Nebojí se ani vyhrožovat sebevraždou, aby se s Madokou setkala. Je tedy velmi pravděpodobné, že třetí film bude hodně cílit na emoce diváků a nejednoho z nich zanechá v slzách. Níže si můžete nový trailer pustit, v případě jeho nefunkčnosti opět využijte Dropboxový mirror.

Aktualizováno 18. 7.: Americký Aniplex přeložil trailer do angličtiny a zároveň uvedl, že v USA se film objeví tuto zimu.