Liščí anime Gingitsune

Byť se snažíme zlepšovat naše pokrytí jednotlivých anime, i tak se někdy stane, že nám nějaké proklouzne. Jedním takovým počinem je například anime adaptace mangy Gingitsu, kterou dále rozebere tento článek. Jejím autorem je Ochiai Sayori a od roku 2008 vychází v časopise Ultra Jump společnosti Shueisha. Za tuto dobu stačilo vyjít již osm svazků.

Režie se chopí Misawa Shin (1. série Initial D, Capeta) pod záštitou studia Diomedea (Nogizaka Haruka no Himitsu, Shinryaku! Ika Musume). Scénář má na starosti Yamaguchi Hiroshi (Sentou Yousei Yukikaze, Rosario to Vampire). Na návrhu postav budou pracovat nepříliš zkušené animátorky Ide Naomi (Mondaiji-tachi ga Isekai kara Kuru Sou Desu yo?) a Matsumoto Mayuko (Shinryaku!? Ika Musume). Zatím není známo, kdy se anime začne vysílat.

Hlavní postavou tohoto fantasy příběhu je Saeki Makoto, která je dcerou vrchního kněze místní šintoistické svatyně a jako jediná z celé rodiny má schopnost komunikovat se strážcem svatyně v podobě liščího ducha. I přes vzájemné odlišnosti společně řeší každodenní problémy lidí navštěvujících svatyni.
UPDATE: Vyšlo nové promo:

zdroje:   ANN,  Crunchyroll