Autor mangy Bleach si dává pauzu

V letošním 34. vydání časopisu Weekly Shonen Jump autor známé shonen mangy Bleach Kubo Tite oznámil pětitýdenní pauzu, takže další díl mangy vyjde až 9. září. Jako důvod udal, že potřebuje nabrat síly, aby ve finální části mangy ze sebe mohl vydat to nejlepší.

Manga začala vycházet v roce 2001 v již zmiňovaném Weekly Shonen Jump a za tu dobu bylo vydáno 59 svazků. Bleach patří mezi nejpopulárnější mangy v Japonsku, a tak není divu, že byla zadaptována do podoby anime série. Ta byla vysílána od roku 2004 do března minulého roku, kdy byla ukončena, neboť příběhem dohnala mangu. Kromě anime série manga inspirovala i několik filmů a mnoho videoher určených převážně pro Nintendo DS a PlayStation Portable.

Pro neznalé zmíním, že centrem příběhu je středoškolák Kurosaki Ichigo, který je obdařen schopností vidět duchy. Jeho život se ale převrátí naruby, když narazí na shinigami (v překladu „bůh smrti“) jménem Kuchiki Rukia. Ta z něj udělá také shinigamiho a pověří ho, aby svoji novou sílu používal k posílání duší na onen svět a též k ničení zlých duchů, kterým se říká Hollow.

zdroj:   ANN