Anime financované s pomocí Kickstarteru

O anime Little Witch Academia od studia Trigger, financovaném z projektu Wakate Animator Ikusei Project, jsme se již na Konatě letmo zmiňovali. Zajímavostí je, že toto anime je oficiálně dostupné ke zhlédnutí i na YouTube. Zde se často v komentářích objevovala myšlenka použití Kickstarteru (platforma pro financování projektů založená na přímém sponzorování projektů lidmi) pro financování dalších dílů. Tato myšlenka se překvapivě studiu Trigger zalíbila, a proto se rozhodli, že vytvoří druhý díl, financovaný i za pomoci projektu na Kickstarteru.

Studio Trigger již mělo prostředky na 20minutový druhý díl, ale s pomocí KickStarteru chtělo vybrat dalších 150 tisíc dolarů (v přepočtu necelé 3 miliony korun), aby jej mohlo rozšířit o dalších 15 minut, zakomponovat více akčních scén a celkově zlepšit kvalitu animace. V pondělí tedy studio projekt spustilo a svého cíle dosáhlo již za tři hodiny od spuštění. Nyní se už na druhý díl vybralo více než dvojnásobek a novým cílem studia Trigger je dosáhnout 500 tisíc dolarů. Vzhledem k tomu, že lze na projekt přispívat do 7. srpna, se dá očekávat, že i tento cíl bude dosažen.

Na druhém dílu pracuje opět studio Trigger a pokračovat by měl i stejný produkční tým jako v díle prvním v čele s Yoshinarim Youem. Dále se ví, že budou k dispozici titulky v sedmi jazycích. Zatím ale není známé, jak Trigger využije další statisíce dolarů, které pomocí Kickstarteru vybere. Vzhledem k výsledkům ankety na FB stránce studia Trigger se dá očekávat, že prioritou nebude zařizování dabingů do dalších jazyků. Se samotnou produkcí chtějí začít již toto léto a hotovo by mělo být někdy v zimě příštího roku.

Příběh prvního dílu sledoval dívenku Akko, která byla od chvíle, kdy viděla první magické vystoupení, fascinována magií. Chtěla se stát čarodějkou stejně jako kouzelnice z vystoupení, a proto se zapsala na prestižní čarodějnickou akademii Luna Nova. Nicméně na rozdíl od jejích představ byly hodiny magie nudné a uspávající a její pokusy o oživení se setkaly s neúspěchem. Jednoho dne se ale škola dostává do nečekaného nebezpečí a je na Akko a jejích kamarádkách, aby akademii zachránily.