„Peace Keeper“ Daisy

„Peace Keeper“ Daisy (známá též jako víla štěstí a míru) nemá svůj původ v anime či manze, ale v titulní ilustraci artbooku Girls, Girls, Girls! 9 s podtitulem Decoration Girl, jejímž autorem je dobře známý ilustrátor Tony Taka. Aby nebyla nouze o známá jména, tak si zpracování figurky vzala na starost společnost Kotobukiya, která již vdechla život nespočtu zdařilých figurek.

Usměvavá Daisy nás vítá gestem, kterým oslavuje mír. K modrým motýlím křídlům zvolila velmi jednoduché zelenobílé šaty s černou košilkou, pod kterou jí prosvítá pupík, nadkolenky ozdobené mašlí a černé kalhotky s azurovým motýlem. Jako správné motýlí slečně jí na hlavě kromě vkusného účesu samo sebou nechybí ani tykadýlka. Na figurce je stejně jako u ilustrace na několika místech použit poloprůhledný efekt, jehož si lze dobře všimnout u šatů již zmíněné košilky a také u motýlích křídel.

Kromě průhledného kruhového podstavce by měl být u figurky k dispozici i další podstavec misčitého tvaru. Ten je podle dostupných fotografií možno vyplnit speciální hmotou, na kterou se figurka postaví, a okolí se ozdobí například umělými květinami (viz galerie).

Nakonec přichází smutná zpráva pro ty, kdo si figurku nestihli včas předobjednat. V tuto chvíli je již Daisy na nejznámějších stránkách rozebrána. Na AmiAmi byla možnost předobjednání zastavena po necelých dvou dnech. Vzhledem k povedenému zpracování a relativně nízké ceně 7 900 jenů (AmiAmi, 1 575 Kč) moc nepřekvapí, že byl o figurku značný zájem. Ti, kdo objednávku stihli, se se svojí rozkošnou vílou v měřítku 1/6 (cca 25 cm) shledají na konci prosince, kdy je oznámeno její uvedení na trh.