Strike the Blood od autora Asura Cryin‘ dostane anime adaptaci

Tento týden se na internetu objevil sken, na kterém jsou oznámeni tvůrci účastnící se anime adaptace light novely Strike the Blood. Skutečnost, že se chystá anime projekt, byla ohlášena na akci pořádaném společností ASCII Media Works letos v březnu. Jelikož je tento článek první zmínkou o tomto anime na Konatě, dále shrnu všechny známé informace.

Autorem light novely je Mikumo Gakuto, jehož novely Asura Cryin‘ a Dantalian no Shoka stihly již v minulosti inspirovat anime série. Tato light novela začala vycházet v roce 2011 a v tomto roce vyšel její 6. díl. Kromě toho minulý rok v srpnu začala vycházet i manga adaptace této novely.

Ústřední postavou příběhu je středoškolský chlapec Akatsuki Kojou, který má potenciál být jedním z nejsilnějších upírů na světě. Proto ho má hlídat vládou pověřená dívka Himeragi Yukina a v případě, že bude příliš nebezpečný, má za úkol ho zabít. Mezi nimi ale vznikne unikátní přátelství.

Práce na animaci probíhá v relativně mladém studiu Silver Link (Baka to Test to Shoukanjuu, Kokoro Connect). Režisérem je Yamamoto Hideyo (režíroval díly GitS:SAC nebo Darker Than Black), který pracuje pod dohledem Sana Takaa (podílel se například na animaci Shakugan no Shana nebo Slayers Evolution-R). Scénář má na starosti Yoshino Hiroyuki (Macross Frontier, Mai-HiME, Magi). O návrh postav se stará Sano Keiichi (Seitokai no Ichizon, Toaru Majutsu no Index). Anime by mělo začít vycházet někdy v tomto roce.

UPDATE: Vyšlo nové promo:
http://www.youtube.com/watch?v=YoqgLCATqUk&fs=1&feature=oembed&wmode=opaque

zdroje:   Crunchyroll,  ANN