První figurka Suguhy ze SAO

Anime adaptace Sword Art Online v Japonsku značně zpopularizovala již tak dříve oblíbené univerzum a není divu, že se stala populárním také za jeho hranicemi. To mimo jiné dokazuje i naše anketa z loňského roku, kde se SAO s velkým předstihem umístilo na prvním místě. Aby prvních míst nebylo málo, tak v hlasování o nejlepší imouto zvítězila Kazutova mladší sestřička Kirigaya Suguha. A právě o ní bude řeč, společnost Alter totiž oznámila její zdaleka první oficiální figurku.

Suguha pro tentokrát zrovna necvičí kendo ani nepoletuje v ALO, ale sedí na zápraží svého domu, přičemž si cudně zakrývá rozkrok. Kdo viděl anime, tak mu jistě nebude cizí ani červená mikina a modré šortky, které má Suguha na sobě. Vedle ní spočívají na talíři dva muffiny s čokoládou a k tomu soft drink s brčkem. Zatím nejsou dostupné informace, zdali je možné figurku ze zápraží, které slouží jako podstavec, sundat, či je s ním napevno spojena.

Fanoušky pohledné imouto jistě potěší fakt, že figurka v měřítku 1/8 (16 cm) není nikterak drahá. Na AmiAmi je k dispozici za 6 200 jenů (1 249 Kč) a její vydání je stanoveno na konec listopadu.

zdroje:   Neko Magic,  MFC