Nový pachinko automat přinese další Higurashi anime

Je to akorát týden, co jsme vás informovali o dosud posledním anime ze série Higurashi, a už bylo potvrzeno další. Tentokrát bude obsaženo v nejnovějším herním pachinko automatu s tématem série nazvaným Higurashi no Naku Koro ni Itadaki. Ten by měl obsahovat jak „Matsuribayashi“ (Slavnostní doprovod) arc (známý už z Kai série), tak především nový „Yoigoshi“ (Do úsvitu) arc.

Měl by být adaptací stejně nazvané mangy ze série Higurashi, jejíž příběh napsal autor původních vizuálních novel Ryuukishi07 a nakreslil kreslíř známý pod pseudonymem Mimori. Jedná se o první příběh ze série dějově zasazený do moderního Japonska v období Heisei, konkrétně roku 2006. Tedy zhruba 20 let po událostech známých z předchozích sérií.

Samotný příběh se odehrává opět v Hinamizawě, která se ale stala doslova městem duchů. Lidé si od ní začali udržovat odstup kvůli pověstem o strašlivém masakru, který se zde kdysi odehrál. Přesto do ní jedné noci zabloudí pět lidí včetně jedné ženy, která o sobě tvrdí, že se jmenuje „Sonozaki Mion“. Ozvěny jejich kroků vedoucích do opuštěných prostor svatyně Furude tak probudí spící démony Hinamizawy ještě jednou.

Bohužel zatím není jasné, jestli animovaný „Yoigoshi“ arc vyjde i v jiné formě než jen jako součást tohoto pachinko automatu. Pro zvědavce tak alespoň přikládáme ukázku toho, jak bude nový automat vypadat.