Po letadlech a tancích přijdou lodě

Na přebalu sedmého svazku mangy Aoki Hagane no Arpeggio bylo oznámeno, že se její příběh dočká zpracování v podobě animované televizní série. Trochu nestandardně byly rovnou při tomto prvním představení zveřejněna i jména tvůrců, kteří obsadili nejdůležitější pozice projektu. Samotná manga vychází od roku 2009 v časopise Young King Ours a poněkud netradičně si za její vznik nebere zásluhy jednotlivec. Jako autor je uváděno studio Ark Performance, které založili mangakové Mitsuyoshi Kenji a Ishikawa Koichi.

Z naší běžně ohlašované trojice tvůrců nebyl zmíněn pouze ten, jenž udělá návrh postav. Scénárista i režisér však nejsou žádní nováčci. Režie tohoto nového kousku se totiž ujal Kishi Seiji, který režíroval například v naší komunitě oblíbené anime Angel Beats!. Scénář na motivy mangy pak tvoří Uezu Makoto, jenž podobnou pozici zastával například u Katanagatari či Utawarerumono. Vše vzniká u animačního studia Sanzigen, které si můžete vybavit jako jednoho z tvůrců televizní série Black Rock Shooter. Jelikož se jedná o studio zabývající se CGI animací, je docela dobře možné, že celé anime vznikne touto formou tvorby.

Příběh mangy začíná tím, že se na pozemských vodách objevila neznámá flotila, která dokázala vymazat z hladin moří všechny lidské lodě. Lidstvo tak ztratilo na celých 17 let kontrolu nad vodami, tedy až do doby, než se nějakým záhadným způsobem podařilo skupince lidí ukořistit ponorku této neznámé flotily.

zdroj:   ANN