Kirino a Sena od Alphamaxu

Co má společného Kousaka Kirino z anime Oreimo s Kashizawaki Senou z Haganai? Komu v mysli vyvstane, že se Kirino se svými přáteli v Haganai na okamžik objevila, tomu jistě dáme za pravdu. Co však ony dvě sympatické slečny v dnešním případě spojuje, přesněji řečeno jejich figurky, je jejich výrobce Alphamax.

Kirino tajně zbožňuje anime Stardust☆Witch Meruru a navíc trpí zálibou v eroge s mladšími sestřičkami. Ve svém okolí je přijímána jako vynikajicí studentka, sportovkyně a modelka, a svoje otaku vášně tak samozřejmě před všemi tají. Se svými zálibami se svěří svému bratrovi Kyouskemu, jehož poprosí o pomoc. Samosebou ne jak má se svými netradičními koníčky skončit, ale jak je lépe začlenit do každodenního života.

Figurka Kirino není nikterak odvážná a na přehlídku v plavkách či ve spodním prádle tak můžeme rychle zapomenout. Ten, kdo je spíše konzervativnějšího ražení, pravděpodobně tuto skutečnost ocení. Oranžovovlasá tsundere v roztomilých šatech je v měřítku 1/8 (20 cm) a její cena vycházi na 6 790 jenů (1 347 Kč, AmiAmi). Figurku je možné předobjednat, ale její případní zájemci si budou muset počkat až na samý konec roku. Její vydání je naplánováno na konec prosince a tudíž není moc pravděpodobné, že byste si ji stihli rozbalit již na Štědrý den.

Sena je mezi svými (zejména chlapeckými) spolužáky velmi populární. Jako dcera ředitele školy, školní kráska, skvělá studentka a výborná sportovkyně však jednu věc postrádá. A tou jsou skuteční kamarádi. Tento fakt Senu přivede do nového studentského klubu, který si klade za cíl, jak si umět najít přátele. Sena se stává třetím členem a další členové a nevšední zážitky na sebe nenechají dlouho čekat.

Jestliže figurka Kirino nebyla odvážná, tak u Seny můžeme mluvit o pravém opaku. Seně zřejmě přišel kočičí kostým jako příliš velké klišé, a tak se oblékla jako sexy cowgirl. Sena nezapomněla na kraví ouška, ocásek, ani na rolničky. K tomu přidala černé síťované punčochy a téměř sundanou podprsenku. Takto vystrojená se Sena usadila na vystlaném kruhovém podstavci. Koho pohltily tyrkysové oči plavovlasé krásky, může si ji předobjednat za 7 780 jenů (1 544 Kč, AmiAmi). Figurka v měřítku 1/6 (15,6 cm) vyjde v průběhu října.

zdroje:   MFC,  Neko Magic